Η Αντικαρκινική Εταιρεία προτείνει να εμβολιαστούν άμεσα όλοι οι ογκολογικοί ασθενείς

Advertisement

Nα δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των ογκολογικών ασθενών ανεξαρτήτως της ηλικίας τους σ΄ αυτή τη φάση, αφού ήδη ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός της ομάδας πρώτης προτεραιότητας (πολύ μεγάλης ηλικίας ατόμων, υγειονομικών κα), ζητά η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ).

Η ΕΑΕ έχει προτείνει σε όλους τους ογκολογικούς ασθενείς να εμβολιαστούν, εκτός των περιπτώσεων εκείνων που λόγω της φάσης της νόσου ή των θεραπειών τους, δεν το επιτρέπουν οι γιατροί τους για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σημειώνει ότι τόσο ο καρκίνος, όσο και άλλες χρόνιες παθήσεις καθιστούν τους επιβιώσαντες αυξημένου κινδύνου για βαρύτερη νόσηση από τη λοίμωξη με τον ιό SARS COV 2 και μεγαλύτερη θνησιμότητα από την COVID-19.

Advertisement

Για παράδειγμα, όπως αναφέρει η ΕΑΕ, ένας ογκολογικός ασθενής 50 ετών χωρίς σημεία υποτροπής της νόσου που διάγει μία φυσιολογική ζωή μπορεί να είναι περισσότερο ευάλωτος αν προσβληθεί από τον κορονοϊό, λόγω της επιβάρυνσης που μπορεί να του έχουν προκαλέσει σε διάφορα όργανα του (πχ του καρδιαγγειακό, πνεύμονες) η ίδια η νόσος ή οι θεραπείες στις οποίες είχε υποβληθεί στο παρελθόν.

Η ΕΑΕ διευκρινίζει ότι για την πιστοποίηση της πάθησης και της προτεραιότητας αρκεί η βεβαίωση του θεράποντα ιατρού.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement