Τι υποστηρίζουν τα στελέχη της ΝΔ που διαγράφηκαν επειδή εμβολιάστηκαν εκτός σειράς – «Θα χάνονταν οι δόσεις»

Advertisement

Στην αντεπίθεση πέρασαν τα δύο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης για την υπόθεση των εκτός σειράς εμβολιασμών.

Δρόσος Τσαβλής και Δήμητρα Ακριτίδου υποστηρίζουν ότι εμβολιάστηκαν προκειμένου να μην χαθούν δόσεις εμβολίων ενώ κατηγορούν τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης για εξυπηρέτηση δικών του συμφερόντων, με την απόφαση για διαγραφή τους.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ.Τσαβλής, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί και ότι ο δήμαρχος θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες εκλογή νέου προέδρου. Πίσω από την απόφαση του δημάρχου. Κ. Ζέρβα κρύβονται άλλες σκοπιμότητες, είπε ο Δρόσος Τσαβλής.

Advertisement

Ο δήμαρχος ήθελε να απαλλαγεί από την παρουσία μου στο δημαρχιακό μέγαρο, συμπλήρωσε. «Δεν εμβολιάστηκα ο ίδιος αλλά δύο συγγενικά μου πρόσωπα » ανέφερε επιρρίπτοντας ευθύνες στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την τύχη των εμβολίων που περίσσεψαν, εκείνη την ημέρα, μετά το τέλος των εμβολιασμών.

«Κάναμε αγώνα για να φωνάξουμε άτομα να εμβολιαστούν εκτός σειράς όπως προβλέπεται, αν το επιθυμούν, αν κινδυνεύουν να πεταχτούν εμβόλια. Καλέσαμε υγειονομικούς μεγάλης ηλικίας οι οποίοι αρνήθηκαν να έρθουν.

Εμβολιάσαμε κάποιους συνοδούς και καταλήξαμε και σε συγγενικά μας πρόσωπα. Σώσαμε 12 από τα 17 εμβόλια που περίσσεψαν. Δεν είναι ακριβή αυτά που λένε ότι παραπέμφθηκαν σειρές. Δεν βλέπω πουθενά καμία ανηθικότητα και παρανομία όταν καλούν από το υπουργείο Υγείας να μην χαθεί καμία δόση» σημείωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Advertisement

Δήμητρα Ακριτίδου: Εμβολιάστηκα για να μην καταστραφεί η δόση

Τον τρόπο με τον οποίο εμβολιάστηκε, το πως και το γιατί, εξηγεί η πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Ακριτίδου, με δήλωση της στο GRTimes.gr.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, ενημερώθηκε από συγγενικό της πρόσωπο το οποίο εργάζεται στον Άγιο Παντελεήμονα, πως αφού είχαν τελειώσει οι εμβολιασμοί όλων των νοσηλευμένων και του προσωπικού, υπήρχαν αδιάθετα εμβόλια, η βιωσιμότητα των οποίων θα έληγε σε λίγη ώρα και πως η ίδια, ως άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, είχε μεταβεί για να εμβολιαστεί, χωρίς να πάρει τη θέση κανενός. Αφήνει μάλιστα αιχμές, για τις ενέργειες του δημάρχου, τις οποίες αποδίδει όχι σε ζητήματα ηθικής, αλλά σε δικά του συμφέροντα.

Η Δήμητρα Ακριτίδου αναφέρει αναλυτικά στη δήλωση της: «Για την αποκατάσταση της αλήθειας και όχι της ηθικής, που αναφέρθηκε από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:

Advertisement

Ο Άγιος Παντελεήμων, είναι μια δομή κλειστής νοσηλείας στους χώρους του οποίου πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την 25η Ιανουαρίου του 2021. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και κατά τις 15:45, ενημερώθηκα από συγγενικό μου πρόσωπο που εργάζεται στο ίδρυμα, ότι είχαν τελειώσει οι εμβολιασμοί όλων των νοσηλευόμενων και του προσωπικού που ήταν σε θέση και επιθυμούσαν να εμβολιασθούν και πως υπήρχαν έτοιμα, αδιάθετα εμβόλια, η βιωσιμότητα των οποίων θα έληγε σε μία ώρα με συνέπεια τη καταστροφή τους.

Ερωτήθηκα εάν επιθυμούσα να εμβολιαστώ, προσερχόμενη στην επόμενη μισή ώρα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της δόσης, κατόπιν προτροπής του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στους εκεί παρισταμένους. Αποφάσισα να μεταβώ αμέσως, γιατί ανήκω σε ευπαθή ομάδα, αλλά χωρίς να πάρω τη θέση κανενός, ούτε να παρακάμψω κανέναν γιατί θα ήταν ζήτημα ηθικής.

Δυστυχώς απ’ ότι πληροφορήθηκα, ακόμη και μετά τον εμβολιασμό μου, υπήρξαν 5 αδιάθετα εμβόλια τα οποία και κατεστράφησαν. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και όχι της ηθικής. Είναι φανερό ότι οι ενέργειες του Δημάρχου δεν προέκυψαν από θέματα ηθικής, αλλά από δικά του προσωπικά συμφέροντα.

Advertisement

Θα συνεχίσω να υπηρετώ τους δημότες της Θεσσαλονίκης με ύψιστο αίσθημα δικαίου και ηθικής».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement