Γιατί παραιτήθηκε ο Ταραντίλης

Advertisement

Τα προμηνύματα για το τέλος της θητείας του κυβερνητικού εκπροσώπου που επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους.

Στα απανωτά χτυπήματα που δέχεται η κυβέρνηση μετά τους χειρισμούς της στα κεντρικά ζητήματα της επικαιρότητας, ήρθε χθες να προστεθεί και η παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Στη σύντομη επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Ταραντίλης επικαλείται «οικογενειακούς λόγους που προέκυψαν» και οι οποίοι, όπως λέει, «έκτοτε δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα», ενώ καταλήγει δηλώνοντας ότι «από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς μας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντοτε την εμπιστοσύνη που μου δείξατε».

Συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν χθες ότι ο τέως πλέον κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε επηρεαστεί από το επιβαρυντικό τοξικό κλίμα, επιμένοντας ωστόσο ότι επρόκειτο για εντελώς προσωπική του επιλογή που δεν σχετίζεται με ζητήματα όπως αυτό της Λίνας Μενδώνη, ενώ προσέθεταν πως η υπερέκθεση και η καθημερινή πίεση δεν τον βοηθούσαν στα οικογενειακά του ζητήματα.

Δεδομένο είναι ότι η παραίτηση Ταραντίλη δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα μέσα στην κυβέρνηση. Οταν προέκυψε το θέμα με το προκλητικό πρωθυπουργικό γεύμα στην Ικαρία που έπληξε σοβαρά την εικόνα του ίδιου του πρωθυπουργού, εκείνη που ανέλαβε να απαντήσει σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ήταν η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Advertisement

Η απουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου δικαιολογήθηκε τότε με το γεγονός ότι συνόδευε τον Κυρ. Μητσοτάκη στην επίσκεψή του στην Κύπρο και το Ισραήλ. Στις 15.2.2021 ο κ. Ταραντίλης έκανε τη γνωστή δήλωση ότι ο Δ. Λιγνάδης «παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους», για να τον «αδειάσει» μια εβδομάδα μετά ο Ακης Σκέρτσος, δηλώνοντας ότι «ζητήθηκε η παραίτηση και δόθηκε» και σηματοδοτώντας έτσι τη σχετική αλλαγή γραμμής για το μέγαρο Μαξίμου.

Και στο μπρίφινγκ της 22.2.2021, όπου κυριάρχησε το ζήτημα Μενδώνη, το οποίο είχε φέρει την κυβέρνηση σε πολύ δύσκολη θέση, και πάλι τους πολιτικούς συντάκτες ανέλαβε να ενημερώσει η Αριστοτελία Πελώνη και όχι ο Χρήστος Ταραντίλης. Σε όλο αυτό το παζλ, στελέχη της Ν.Δ. προσθέτουν και το ζήτημα με την αδιάλλακτη και άκαμπτη στάση της κυβέρνησης στο θέμα Κουφοντίνα, θεωρώντας ότι ο πανεπιστημιακός Χρ. Ταραντίλης δεν ήθελε να την πάρει πάνω του και να τη χρεωθεί.

Οπως έγινε γνωστό, χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου θα εκπληρώνει η Αριστοτελία Πελώνη. Η παραίτηση προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανέφερε: «Μιας και ο κ. Ταραντίλης έκανε την αρχή, καιρός είναι η κ. Μενδώνη να ακολουθήσει», προσθέτοντας πως «οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο Λιγνάδη – Μενδώνη δεν θα ξεχαστούν». Από την πλευρά του ο κ. Ταραντίλης, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, επέμεινε στην επίκληση «αποκλειστικά οικογενειακών λόγων».

EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement