Μανάβικα Τρικάλων: Εδώ επικρατούσε το αδιαχώρητο, τώρα ερημιά

Χωρίς κόσμο μια ιστορική συνοικία της θεσσαλικής πόλης

EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
Advertisement

Στιγμιότυπο από την περιοχή «Μανάβικα» στην πόλη των Τρικάλων. Τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού έκαναν τις φετινές Αποκριές να μη θυμίζουν σε τίποτα και στα Τρίκαλα τη γιορτή των περασμένων ετών. Σε κανονικές συνθήκες στις ταβέρνες, στα καφέ, στα τσιπουράδικα της περιοχής θα επικρατούσε το αδιαχώρητο.

Το απόγευμα της Κυριακής ελάχιστος κόσμος, χωρίς μουσική και εκδηλώσεις με κλειστή την εστίαση δεν υπάρχει καν άρωμα Αποκριάς. Το κέφι έχει δώσει τη θέση του στην θλίψη, την μελαγχολία και στην αβεβαιότητα για το αύριο.

Advertisement

Τα Μανάβικα αποτελούν μία από τις πλέον γνωστές και παλιές συνοικίες των Τρικάλων και σήμερα, πλήρως ανακαινισμένα και έχοντας διατηρήσει την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα, αποτελούν το σήμα κατατεθέν της διασκέδασης για τους κατοίκους της πόλης αλλά και για τους επισκέπτες, τόσο από τους γύρω νομούς, όσο και από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Η συνοικία, η οποία αποτελεί ουσιαστικά τη συνέχεια του Βαρουσίου, στέγαζε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920 τα παλιά πορνεία και μετέπειτα τη λαχαναγορά των Τρικάλων, σήμερα δε είναι γεμάτη από παραδοσιακές ταβέρνες, τσιπουράδικα, καφετέριες και μπαράκια.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement