Η Jaguar γιορτάζει τα 60ά γενέθλια του εμβληματικού E-type

Advertisement

Την περασμένη Δευτέρα, συμπληρώθηκαν εξήντα χρόνια από την εμφάνιση του εμβληματικού Jaguar E-type στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 1961.

Για να εορτάσει την αδαμάντινη επέτειο, η αυτοκινητοβιομηχανία εμφανίζει 12 «ανακατασκευές» αυτών των σπορ αυτοκινήτων – σε έξι δυάδες – με πηγή έμπνευσης το αρχικό κουπέ μοντέλο 9600 HP και το αρχικό κόνβερτιμπλ μοντέλο 77 RW.

Οι ειδικοί στην Jaguar πιστά ανακατασκεύασαν και βελτίωσαν τα 12 μοντέλα της E-Type Collection ( https://www.instagram.com/p/CMULzf7rhVm/ ).

Advertisement

Γκρι το χρώμα στο εξωτερικό και μαύρο εσωτερικό στα έξι 9600 HP. Τα έξι 77 RW είναι καθρέφτης του αρχικού μοντέλου· πράσινο χρώμα στο εξωτερικό και πράσινο σουέντ δέρμα στο εσωτερικό. Αναμνηστικό λογότυπο για τα 60 χρόνια κοσμεί το σήμα του αυτοκινήτου, το πώμα του ρεζερβουάρ, την πινακίδα του σασί και το καντράν του ταχύμετρου.

Από ξύλο οξιάς – σε ανοιχτό χρώμα – το τιμόνι του αυτοκινήτου, με κόρνα από χρυσό 24 καρατίων, όπως ακριβώς στα αρχικά μοντέλα του 1961. Οι αριθμοί 1961-2021 διακοσμούν το ταμπλό.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement