Πόσα χρήματα έβγαλε η Lamborghini το 2020;

Advertisement

Παρά τις προκλήσεις που προέκυψαν από την πανδημία το περασμένο έτος και το κλείσιμο των εργοστασίων για 70 ημέρες, η Lamborghini ανταποκρίθηκε με ευελιξία και αποφασιστικότητα, καταγράφοντας τη δεύτερη καλύτερη χρονιά της ιστορίας της όσον αφορά στις πωλήσεις και την κερδοφορία. Το καθαρό κέρδος ήταν 1,6 δις ευρώ

Η φημισμένη ιταλική εταιρεία από τη Μπολόνια, παρέδωσε σε πελάτες σε όλο τον κόσμο το 2020, πάνω από 7.430 αυτοκίνητα – το 2019 είχε πουλήσει 8.205.

Μεγαλύτερη αγορά ήταν αυτή των ΗΠΑ με 2.224 μονάδες. Στην Ευρώπη η Γερμανία διατήρησε τα ηνία με 607 πωλήσεις, ακολούθησε η Μεγάλη Βρετανία με 517 και τρίτη ήταν η Ιταλία με 347 οχήματα.

Advertisement

Στα ταμεία της αυτοκινητοβιομηχανίας μπήκαν 1,6 δις ευρώ (καθαρό κέρδος), σημειώνοντας μείωση της τάξης του 11% σε σύγκριση με το 2019.

Φέτος, η Lamborghini αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ, με τις παραγγελίες που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα να καλύπτουν όλη την παραγωγή μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Ο πρόεδρος και CEO, Stephan Winkelmann, έκανε λόγο για πολύ θετικές προοπτικές.

Advertisement

«Η άμεση ανταπόκρισή μας, τα μοντέλα της γκάμας μας και η δυνατότητα εξατομίκευσης, ώθησαν την κερδοφορία σε πολύ υψηλά επίπεδα. Παρά τις δυσκολίες, το brand μας παρέμεινε ιδιαίτερα ελκυστικό και ξεχώρισε παγκοσμίως. Το 2021 έχει ξεκινήσει εξαιρετικά. Τους δύο πρώτους μήνες έχουμε παραδώσει περισσότερα αυτοκίνητα από κάθε άλλη χρονιά και οι παραγγελίες καλύπτουν ήδη το πρώτο εννιάμηνο», δήλωσε ο επικεφαλής της περιβόητης φίρμας με σήμα τον ταύρο.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement