Η Skoda «κλείνει» 30 χρόνια στο γκρουπ Volkswagen

Advertisement

Στις 28 Μαρτίου η Skoda συμπληρώνει 30 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης προσχώρησης της εταιρείας στο γκρουπ Volkswagen Group. Από τότε, ο κατασκευαστής αυτοκινήτων με έδρα τη Mlada Boleslav, 70 χιλιόμετρα από την Πράγα, έχει εξελιχθεί από μία δημοφιλής μάρκα σε μία περιφερειακή αγορά, σε ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο παγκόσμιο brand, με δραστηριότητα σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως.

Η τσέχικη εταιρεία σήμερα διαθέτει γκάμα δέκα μοντέλων σε πολλές εκδόσεις ενώ το 2020, για έβδομη διαδοχική χρονιά, έσπασε το φράγμα ετήσιας παραγωγής ενός εκατομμυρίου οχημάτων. Παράλληλα, η εταιρεία αντιπροσωπεύει το 5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Τσεχικής Δημοκρατίας και το 9% των εξαγωγών της χώρας. Την ίδια στιγμή, ο ρόλος της μάρκας εντός του ομίλου έχει αναβαθμιστεί, με τη Skoda να έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο για το γκρουπ σε σημαντικές αγορές όπως η Ινδία, η Ρωσία και η Βόρεια Αφρική.

Να σημειώσουμε ότι το πρώτο μοντέλο που ανέπτυξε η Skoda κάτω από την ομπρέλα του γκρουπ Volkswagen ήταν η πρώτη γενιά της νέας Octavia, που έκανε το ντεμπούτο της τον Σεπτέμβριο του 1996, για να γίνει τα επόμενα χρόνια το best-seller της μάρκας.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement