Άνοιξε η Διώρυγα του Σουέζ

Δεν έχει υποστεί ζημιές το Ever Given

Advertisement

Το γιγαντιαίο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων, Ever Given, που είχε αποκλείσει επί σχεδόν μια εβδομάδα τη διέλευση της Διώρυγας του Σουέζ, δεν έχει υποστεί ζημιές και το κανάλι είναι πλεύσιμο, δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ στο αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο Nile TV.

Οι αρχές της Διώρυγας ενημέρωσαν τις ναυτιλιακές εταιρείες ότι η κυκλοφορία των πλοίων μέσω της Διώρυγας θα επανέρθει και στις δύο κατευθύνσεις του καναλιού από τις 20:00 σήμερα, ώρα Ελλάδας, είπαν δύο αξιωματούχοι της Αρχής στο Reuters.

Πάνω από 400 πλοία περιμένουν να διασχίσουν την διώρυγα, μετέδωσε το Nile TV.

Advertisement

Η διαχειρίστρια εταιρία του Ever Given επιβεβαιώνει την επαναφορά του σε πλεύση στις 15.00 τοπική ώρα

Η διαχειρίστρια εταιρία του πλοίου εμπορευματοκιβωτίων Ever Given επιβεβαίωσε ότι το πλοίο τέθηκε εκ νέου σε πλεύση στη Διώρυγα του Σουέζ στις 15.00 τοπική ώρα σήμερα, Δευτέρα, και ότι κατευθύνεται στη Μεγάλη Πικρή Λίμνη, όπου θα υποβληθεί σε πλήρη επιθεώρηση.

«Δεν υπήρξαν αναφορές για ρύπανση ή ζημιά του φορτίου και οι αρχικές έρευνες αποκλείουν οποιαδήποτε βλάβη στη μηχανή ή στον κινητήρα ως αιτία της γείωσης», ανακοίνωσε η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM).

ΑΜΠΕ

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement