Εφαρμογή φέρνει το «Ησαΐα χόρευε» στην οθόνη του υπολογιστή

Advertisement

Μπορεί στην εποχή του κορονοϊού οι καλεσμένοι σ’ έναν γάμο να «μετριούνται στα δάχτυλα», ωστόσο Θεσσαλονικιός διοργανωτής γάμου βρήκε τρόπο ώστε από την ωραιότερη στιγμή στη ζωή ενός ζευγαριού να μην …λείπει κανένα από τα αγαπημένα του πρόσωπα, έστω και μέσα από την οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή. Καλεσμένος σε γάμο από τον καναπέ του σαλονιού σου, είναι η λύση που προτείνει ο Νίκος Βογιατζής, ο οποίος ανέπτυξε μια εφαρμογή, που επιτρέπει σε περισσότερους (από το επιτρεπόμενο) συγγενείς και φίλους να συμμετάσχουν στη γαμήλια τελετή και το γλέντι, όχι με φυσική παρουσία αλλά με τη βοήθεια της τεχνολογίας!

Όπως εξηγεί στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ. Βογιατζής, η εφαρμογή Pixair (διαθέσιμη για Android και iOS) δημιουργήθηκε αρχικά ως το μοναδικό app που θα ασχολείται με το φωτογραφικό backstage του γάμου. Υπήρχε, μάλιστα, ένα κλειστό γκρουπ, όπου οι καλεσμένοι, οτιδήποτε απαθανάτιζαν, το ανέβαζαν σ’ έναν ιστότοπο και έφτανε όλο το υλικό στο ζευγάρι. Η πανδημία, ωστόσο, και τα νέα δεδομένα που έφερε (και) στη διοργάνωση γάμων, οδήγησε στην ανάγκη εξέλιξης της εφαρμογής αυτής.

«Το εξελίξαμε βάσει της κατάστασης που ζούμε αυτήν την εποχή. Για παράδειγμα, αν θέλει ένα ζευγάρι να έχει 200 άτομα καλεσμένους και δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες, σ’ αυτή την περίπτωση δημιουργούμε το event ηλεκτρονικά. Θα είναι με φυσική παρουσία στην εκκλησία και τη δεξίωση οι 50-70 που επιτρέπεται και όλοι οι υπόλοιποι που θα μπουν στην εφαρμογή θα μπορούν να παρακολουθούν αποσπάσματα και βίντεο (όχι live streaming ή όλο το μυστήριο), αλλά και μεταδόσεις σε πραγματικό χρόνο από την τελετή ή το γλέντι», εξηγεί ο εμπνευστής και δημιουργός της εφαρμογής.

Advertisement

Η «σύνδεση» με τον γάμο δεν απαιτεί ιδιαίτερη γνώση της τεχνολογίας και με τα έξυπνα κινητά, οι «ηλεκτρονικοί καλεσμένοι» θα έχουν την δυνατότητα ακόμη και να σχολιάζουν και να στέλνουν και τις δικές τους φωτογραφίες και ευχές από τον καναπέ του σαλονιού τους.

Η εφαρμογή Pixair έχει συμμετάσχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό Belief wedding awards, όπου στην κατηγορία social media και ανάμεσα σε 330 συμμετοχές βρέθηκε στην τελική πεντάδα. Μπορεί λόγω της κατάστασης με την εξέλιξη της πανδημίας να μην ολοκληρώθηκε το διαγωνιστικό κομμάτι, αλλά η «έξυπνη» εφαρμογή από τη Θεσσαλονίκη είναι ήδη στον τελικό.

Γάμοι με τρεις επιλογές

Θέλοντας να μετατρέψει την απογοήτευση ζευγαριών που ονειρεύονταν έναν πολυπληθή γάμο σε χαμόγελο, ο κ. Βογιατζής δεν έχει απλώς plan B, αλλά και …plan C με απαντήσεις σε κάθε απορία τους για τη «μεγάλη μέρα» αλλά και εναλλακτικά σχέδια σε περίπτωση που αλλάξουν τα δεδομένα μετά το Πάσχα.

Advertisement

«Σχεδιάζουμε τους γάμους με τρεις διαφορετικές εκδοχές. Μια με τον πραγματικό αριθμό ατόμων που το ζευγάρι θα ήθελε να έχει την ημέρα του γάμου του, στην ιδανική περίπτωση που όλα θα πάνε καλά, μια δεύτερη που πηγαίνουμε στην πεπατημένη της περσινής σεζόν και μια για πολύ στενό κύκλο καλεσμένων. Στόχος μας, σε όλες τις περιπτώσεις είναι μια ευτυχισμένη και αξέχαστη μέρα, κυρίως για το ζευγάρι», εξηγεί ο κ. Βογιατζής.

Η ιδιαιτερότητα της εποχής έχει αλλάξει τα δεδομένα των γάμων, όχι μόνο στον αριθμό των καλεσμένων αλλά και στη γενικότερη τάση. «Τα τραπέζια έγιναν σταντ, το σερβίρισμα γίνεται διαφορετικά, ενώ φέτος  τα beach bars έχουν τεράστια ζήτηση για τη γαμήλια δεξίωση και πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να κάνουν και την τελετή, με το κύμα να σκάει δίπλα στις καρέκλες για τους καλεσμένους», σημειώνει ο κ. Βογιατζής.

Μάλιστα, αναφέρεται και σ’ έναν γάμο που έγινε πριν από μερικούς μήνες σε κατάστρωμα πλοίου στη Χαλκιδική, όπου το ζευγάρι από το Κιργιστάν είχε μόλις 22 καλεσμένους, ενώ νύφη και γαμπρός αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης εν πλω, με φόντο το απέραντο γαλάζιο.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement