Ερέτρια: Συγκλονιστική μαρτυρία για τον θάνατο των τριών τεχνικών – Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Advertisement

Κάτοικος του Γυμνού Ερέτριας που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας με τους τρεις νεκρούς περιέγραψε όσα αντίκρυσε βγαίνοντας από το σπίτι του.

«Άκουσα φωνές, βγήκα έξω και είδα στα 10 μέτρα να κρέμεται ένας στην κολώνα, να καίγεται σαν λαμπάδα και οι άλλοι ήταν στο έδαφος καμμένοι» είπε στο Mega ο Γιώργος Λάμπρου, κάτοικος στο Γυμνό Ερέτριας όπου σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η τραγωδία με τους τρεις νεκρούς τεχνικούς.

Νεκροί είναι ένας 45χρονος εναερίτης πατέρας τριών παιδιών, ένας 43χρονος και ένας 55χρονος επίσης πατέρας τριών παιδιών. Σημειώνεται ότι ο τέταρτος εργαζόμενος, που είναι τεχνικός 32 ετών, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και σύμφωνα με τους γιατρούς έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Advertisement

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ηλεκτρολόγων Ελλάδας, Αλέκος Φλέγγας υποστήρiξε ότι τον τελευταίο χρόνο σημειώθηκαν 12 θανατηφόρα ατυχήματα ηλεκτρολόγων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατά τις εργασίες δεν είχε γίνει διακοπή ρεύματος και, όπως είπε, υπάρχει ευθύνη γι’ αυτό. «Θα αποκαλυφθεί αν κάποιοι από τους τεχνικούς είχαν τις απαραίτητες άδειες και πόσο έμπειροι ήταν», σχολίασε.

Οι τρεις εργαζόμενοι που έκαναν εργασίες σε κολώνα της ΔΕΗ, βρήκαν ακαριαίο θάνατο όταν τους χτύπησε το ρεύμα. Μάλιστα ένας εκ των τριών βρέθηκε να κρέμεται από στύλο της ΔΕΗ, ενώ ακόμη 2 βρίσκονταν στο σημείο κάτω από την κολώνα φέροντας σοβαρά εγκαύματα σε όλο το σώμα.

Advertisement

Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις. Πρόκειται για τον εργοδηγό, τον υπεύθυνο μηχανικό του έργου, αλλά και την επιβλέπουσα στις εργασίες οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας. Όλοι τους οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Επίσης, διερευνάται αν είχε ζητηθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ να γίνει διακοπή ρεύματος στην περιοχή για να προχωρήσουν οι εργασίες.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement