Η Ρωσία υπέγραψε συμφωνίες με 10 χώρες και 20 φαρμακευτικές εταιρείες για την παραγωγή του Sputnik V παγκοσμίως

Advertisement

Οι περισσότερες ξένες φαρμακευτικές εταιρείες με τις οποίες έχει συνάψει συμφωνία η Ρωσία για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V θα αρχίσουν σε πλήρη ισχύ να παράγουν το εμβόλιο από τον Απρίλιο, δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο Κιρίλ Ντμίτριεφ είπε επίσης ότι υπάρχου συμφωνίες με 10 χώρες και 20 παραγωγούς εμβολίων συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων στον κόσμο, προσθέτοντας ότι ήδη, η Ινδία και η Νότια Κορέα παράγουν το ρωσικό εμβόλιο και τον Απρίλιο πολλές από τις φαρμακευτικές αυτές εταιρείες θα το παράγουν σε πλήρη ισχύ.

Το RDIF είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι έχει συνάψει συμφωνίες με 20 φαρμακευτικές εταιρείες και περισσότερες από 10 χώρες μεταξύ των οποίων είναι η Ινδία, η Βραζιλία, η Νότια Κορέα, η Κίνα, η Σερβία, η Ιταλία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν.

Advertisement

Οι συμφωνίες μεταξύ του RDIF και των μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών, θα εξασφαλίσουν εντός του 2021 την παραγωγή επαρκών ποσοτήτων εμβολίων για τον εμβολιασμό 700 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές σε 59 χώρες, ο πληθυσμός των οποίων υπερβαίνει το 1,5 δισ. κατοίκους, ενώ σε περισσότερες από 30 χώρες έχει ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός με το εμβόλιο Sputnik-V.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement