Σε ηλικία 74 ετών απεβίωσε στην Αθήνα ο ποιητής Γιώργος Δαμ. Βουλγαράκης.
Ήταν παντρεμένος με την Λαρισαία φαρμακοποιό Δώρα Ακρίβου, με την οποία απέκτησαν δύο κόρες την Αλέγρη (μουσικό) και την Ιώ (σκηνοθέτη).
Ήταν δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ήταν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, εξέδωσε διάφορα νομικά βιβλία, ενώ διετέλεσε μέλος της Επιτροπής που συνέταξε τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, ο οποίος ισχύει σήμερα.
Εξέδωσε έξι ποιητικές συλλογές και διάφορα νομικά βιβλία. Καθιέρωσε τη σειρά ΜΟΥΣΙΚΗ του εκδοτικού οίκου Σ.Ι.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ και επιμελήθηκε τους πρώτους τόμους της, αναλαμβάνοντας και την ποιητική προσαρμογή των μεταφράσεων στις όπερες. Από τον ίδιο εκδοτικό οίκο κυκλοφόρησε το «Άγιο Ευαγγέλιο» και την «Αποκάλυψη» του Ιωάννη, σε μεταφορά στη νεοελληνική γλώσσα. Ήταν μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.
Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί, έχουν περιληφθεί σε διάφορες ανθολογίες και έχουν μελοποιηθεί. Διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Σύμβουλος της Μελίνας Μερκούρη στο Υπουργείο Πολιτισμού κατά τη δεκαετία του ’80 και Σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας επί πολλά έτη.
Ήταν Πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ (φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου) κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Του απονεμήθηκε τιμητικός τίτλος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ιταλίας.
Τα ποιήματά του έχουν μεταφραστεί και έχουν μελοποιηθεί, είτε από συνθέτες έντεχνης μουσικής (Θανάσης Γκαϊφύλιας), είτε από συνθέτες κλασικής μουσικής (Γιάννης Ιωαννίδης, Περικλής Κούκος). Η όπερα του τελευταίου «Ο Μερλίνος ο μάγος και το νησί των ποιητών», περιέχει και δική του ποίηση.
Το 2005 ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Κάρλο Ατσέλιο Τσάμπι του απένειμε τιμητικό τίτλο.
O Γιώργος Βουλγαράκης παρουσιάζοντας το 2015 την πρόταση της Λάρισας για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του 2021
Το 2015 ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής στην προσπάθεια της Λάρισας να διεκδικήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.
Μιλώντας στην εφημερίδα larissanet είχε εκφράσει την έκπληξη και την ευχαρίστησή του από τη διαπίστωση του μεγάλου όγκου και της υψηλής ποιότητας της πολιτιστικής παραγωγής στην Λάρισα. «Θα ήθελε να βρουν τρόπο να συναντηθούν οι άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης μόνοι τους, χωρίς να περιμένουν, γιατί δεν θα την έχουν, τοπική θεσμική υποστήριξη. Ένα κλικ χρειάζεται, λέγει, να γίνει πολιτιστική καταιγίδα η ποιότητα και η εγκλωβισμένη δυναμική τους» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.