Έφυγε από τη ζωή ο αν. καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Δημοσθένης Δώδος

Advertisement

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, ο αφυπηρετήσας αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών του ΑΠΘ, Δημοσθένης Δώδος.

Ο Δημοσθένης Δώδος γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου 1948 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο και στο Βερολίνο. Για την αντιστασιακή του δράση ως φοιτητής επί χούντας συνελήφθη, καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση και υπέστη βασανιστήρια.

Εργάστηκε επί χρόνια ως ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και κατόπιν δίδαξε στο ΑΠΘ, αρχικά στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, και κατόπιν υπηρέτησε ως μέλος ΔΕΠ στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών από το 2001 μέχρι την αφυπηρέτησή του το 2015.

Advertisement

Διατέλεσε Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ από το 2015 έως το 2019.

Σε ψήφισμα του, το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών εκφράζει τη θλίψη του και επισημαίνει ότι ο εκλιπών «τίμησε πολλαπλώς το ΑΠΘ και το Τμήμα». Προσθέτει, δε, ότι υπήρξε «χαρισματικός δάσκαλος, ιδιαίτερα αγαπητός στους/στις φοιτητές/τριες, βαθύς γνώστης της πολιτικής ανάλυσης και της εκλογικής γεωγραφίας, διανοούμενος και ενεργός πολίτης» και ότι «η προσφορά του είναι ανεκτίμητη και η απώλειά του δυσαναπλήρωτη».

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement