Έκλεβαν περίπτερα σε διάφορες περιοχές της χώρας

Advertisement

Ταυτοποιήθηκαν 4 μέλη της, ενώ εξιχνιάστηκαν 6 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπών – Η λεία από την εγκληματική τους δράση ξεπερνά τις 90.000 ευρώ

Η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας και το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, οδήγησε στην εξάρθρωση συμμορίας, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην κλοπή καπνικών προϊόντων από περίπτερα σε διαφορετικές περιοχές τις χώρας.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 19χρονων αλλοδαπών, 25χρονου αλλοδαπού και 16χρονου ημεδαπού, που κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την 06-04-2021, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας εντόπισαν σε περιοχή της Άρτας αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο ένας 19χρονος και ο 16χρονος.

Advertisement

Σε έρευνες που ακολούθησαν στο αυτοκίνητο και στα σπίτια τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν: διαρρηκτικά εργαλεία (κόφτες, «σκύλα», κατσαβίδι), μάλλινη κουκούλα τύπου «full face», γάντια, αποδείξεις διοδίων, πακέτα τσιγάρων και χρηματικό ποσό -1.200- ευρώ.

Από την περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι παραπάνω, μαζί με τους άλλους δύο συγκατηγορουμένους τους, είχαν συγκροτήσει ομάδα με σκοπό την κλοπή καπνικών προϊόντων από περίπτερα.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, μετέβαιναν σε περίπτερα σε διάφορες περιοχές της χώρας με αυτοκίνητα που είχε μισθώσει ο 25χρονος και αφού εντόπιζαν περίπτερα, τα διαρρήγνυαν με κατάλληλα εργαλεία, απενεργοποιώντας παράλληλα τυχόν συναγερμούς και κάμερες ασφαλείας, από όπου αφαιρούσαν καπνικά προϊόντα (τσιγάρα) και χρηματικά ποσά.

Advertisement

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι με τον παραπάνω τρόπο έχουν διαπράξει κατά το τελευταίο οκτάμηνο:

(4) κλοπές στην Πύλο Μεσσηνίας,
(1) κλοπή και (2) απόπειρες κλοπής στην Άρτα και
(1) κλοπή στην Καβάλα.
Κατά τις παραπάνω περιπτώσεις, αφαίρεσαν καπνικά προϊόντα συνολικής αξίας -81.000- ευρώ καθώς και το συνολικό χρηματικό ποσό των -10.400- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας για τυχόν εμπλοκή των κατηγορουμένων και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement