Σύγχρονοι νομάδες «συστήνονται» στη Λάρισα (φωτ.)

Advertisement

Είναι μια ελληνική οικογένεια που σίγουρα δεν την λες συνηθισμένη. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι μια οικογένεια που μπορεί να την πεις ταξιδιάρικη. Και κάτι παραπάνω…

Ο Άκης Τεμπερίδης, η Βούλα Νέτου Αβαντόγλου και η μικρή τους κόρη Αναστασία Φωτεινή είχαν ένα όνειρο και το έκαναν πραγματικότητα!

Έχουν ταξιδέψει σε 6 ηπείρους, έχουν επισκεφθεί 85 διαφορετικές χώρες και έχουν διανύσει πάνω από 210.000 χιλιόμετρα! Και όλα αυτά μέσα στο Land – Rover τους από το 2007 εώς το 2010 και στο Iveco camper van τους το “Karibuni Safari” (σημαίνει “καλώς ήλθατε στο ταξίδι” στα Σουαχίλι) από το 2018 μέχρι σήμερα! Είναι η ομάδα «The World Offroad» και την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 στις 18.00 θα συστηθούν στη Λάρισα.

Advertisement

Αυτό θα γίνει μέσα από το πρώτο pre – event του TEDxLarissa καθώς η γλυκιά παρέα των The World Offroad , απευθείας από τη Σουηδία, θα κάνει τους Λαρισαίους μέρος της διαδρομής τους και της ιστορίας τους και θα μοιραστούν μαζί τους όλες εκείνες τις ευτυχείς συγκυρίες που τους επέτρεψαν να ζουν μια ζωή “εκτός δρόμου”!

Πως; Μέσω του TEDxLarissa και συγκεκριμένα από το κανάλι τους στο Youtube.

Advertisement

Ποιοι είναι

Το Larissanet.gr έκανε την αναζήτηση της ιστορίας τους που είναι πράγματι εκπληκτική.

«Είχαμε ένα όνειρο και δεν ήταν άλλο από το να ταξιδέψουμε στον κόσμο “εκτός δρόμου”. Το κυνηγήσαμε και το 2007 αφήσαμε πίσω μας την κανονική ζωή. Για πάντα. Τότε γεννήθηκε το εγχείρημα The World Offroad – “Ο Κόσμος Εκτός Δρόμου”.

Advertisement

Με χορηγό το κορυφαίο – τότε – ελληνικό περιοδικό (4Τροχοί) και τη Land Rover, αφήσαμε την Ελλάδα και ξεκινήσαμε να “εξερευνούμε τον κόσμο σε 800 ημέρες” – όπως ήταν το σλόγκαν της αποστολής» συστήνονται και συνεχίζουν:

«Από την Ευρώπη στην Αφρική, από τη Μέση Ανατολή στην Ινδία, από τη ΝΑ Ασία στην Αυστραλία και σπό τον Καναδά οδικώς μέχρι την Ουσουάγια. Η αποστολή ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Σεπτέμβριο του 2010. Θα μπορούσαμε ίσως να μην επιστρέφαμε ποτέ.

Μετά από τρεις μόνο μήνες στην Ελλάδα, μετοικήσαμε στην Τανζανία, όπου αναλάβαμε τη διεύθυνση του Saadani River Lodge. Εκεί η Βούλα έμεινε έγκυος, οπότε μετά από 15 μήνες διαβίωσης στη ζούγκλα, μετοικήσαμε για άλλη μια φορά στο Ρέτζιο Εμίλια της Ιταλίας, όπου γεννήθηκε η Αναστασία το 2012. Σε 15 μόνο μήνες αλλάζαμε δραματικά τρόπο ζωής για τρίτη φορά».

Advertisement

Το δεύτερο ταξίδι

Μετά από έξι χρόνια στην Ιταλία, αποφάσισαν να τολμήσουνε το δεύτερο τους ταξίδι στον κόσμο.

«Την 1η Μαΐου 2018 αφήσαμε το διαμέρισμά μας στην πεδιάδα του Πάδου και αρχίσαμε να ζούμε πάνω σε τέσσερις τροχούς, μέσα στο ειδικά διασκευασμένο, αυτοκινούμενο Iveco VM90 που είχαμε αγοράσει. Ο λεγόμενος Karibuni Safari (σημαίνει “καλωσήλθατε στο ταξίδι” στα Σουαχίλι).

Advertisement

Μετά από ένα μακρύ ταξίδι στη Μεσογειακή Ευρώπη και σε όλη την ελληνική επικράτεια, από τις Πρέσπες μέχρι το Καστελλόριζο, ξεκινήσαμε για το γύρο του κόσμου τον Σεπτέμβριο του 2019, Αρχικά ταξιδέψαμε στα Βαλκάνια φτάνοντας μέχρι την Ουκρανία. Μετά από δύο μήνες επιστρέψαμε στην Ελλάδα και το Δεκέμβριο του 2019 αναχωρήσαμε για Τουρκία και τα “Σταν” της Κεντρικής Ασίας».

Το ξέσπασμα της επιδημίας Covid-19 προκάλεσε – μεταξύ άλλων – και το κλείσιμο όλων των συνόρων σε όλη την Ασία και την Ευρώπη. Μέσα Μαρτίου 2020, στα σύνορα Τουρκίας – Γεωργίας, τους γύρισαν πίσω και αναγκαστικά επιστρέψανε στην Ελλάδα, μπήκανε σε καραντίνα 14 ημερών και σε καθεστώς lockdown επί δύο μήνες, όπως όλοι.

Advertisement

«Τον Ιούνιο του 2020 κάναμε ένα ταξίδι στην ορεινή Ελλάδα και στα τέλη Ιουλίου αναχωρήσαμε με προορισμό το Βόρειο Ακρωτήρι, στον 71ο παράλληλο του βορρά στη Νορβηγία, όπου φτάσαμε στα μέσα Οκτωβρίου. Από εκεί ετοιμαστήκαμε να περάσουμε τον πρώτο μας χειμώνα στην αρκτική ζώνη και να βιώσουμε την πολική νύχτα μέσα από ένα κάμπερ που κινείται αργά από φιορδ σε φιορδ και από νησί σε νησί. Νιώθουμε ιδιαίτερα τυχεροί – είμαστε πολύ τυχεροί άνθρωποι – που εξακολουθούμε να ταξιδεύουμε εν καιρώ πανδημίας».

Το όνειρό τους

Το όνειρό τους;

Advertisement

Να ζούνε σαν σύγχρονοι νομάδες ανά τον κόσμο και να κάνουνε άλλους ανθρώπους να πιστέψουν ότι μπορούν να τολμήσουν το ίδιο. Όμως έχουνε και άλλα όνειρα να κυνηγήσουνε στη νέα τους περιπέτεια.

Όπως λένε οι ίδιοι «Να εκπαιδεύσουμε το παιδί μας με τον καλύτερο τρόπο.

Advertisement

α μοιραστούμε την περιπέτειά μας με άλλους ανθρώπους και να τους εμπνεύσουμε να κυνηγήσουν τα δικά τους όνειρα. Να προωθήσουμε το νομαδικό τρόπο ζωής και το overlanding. Να φέρουμε ανθρώπους με διαφορετική γλώσσα και κουλτούρα πιο κοντά. Να συγκεντρώσουμε χρήματα για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς».

Σπουδαία προσπάθεια.

Τα υπόλοιπα λοιπόν σε λίγες ημέρες για το TEDxLarissa και τους Λαρισαίους…

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement