Τα εκατομμύρια που εισρέουν από τα social media σε πρωταθλήματα και ομάδες

Η Premier League θα μπορούσε να δημιουργήσει έσοδα 432 εκατομμυρίων δολαρίων από τις ψηφιακές δράσεις της το 2021, σύμφωνα με νέα μελέτη του Horizm, που έγινε για τα κύρια αθλητικά πρωταθλήματα στον κόσμο και στο διαδικτυακό έργο τους σε Facebook, Instagram και Twitter το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η Premier League θα φτάσει τα 432 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ποσό που υπερβαίνει κατά πολύ τα υπόλοιπα πρωταθλήματα, μιας και η ισπανική LaLiga θα είναι στα 256,8 εκατομμύρια και το NBA στα 172,3 εκατομμύρια δολάρια.

Επόμενο στη λίστα είναι το NFL, του οποίου τα διαδικτυακά έσοδα εκτιμώνται σε περίπου 132,3 εκατομμύρια δολάρια φέτος, ενώ την πεντάδα ολοκληρώνει η ιταλική Serie Α με 121,3 εκατομμύρια δολάρια.

Οι 20 κορυφαίες αθλητικές ομάδες στον κόσμο αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα του συνόλου, με  απογραφή ψηφιακής αξίας 889,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο ποδόσφαιρο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατατάσσεται πρώτη με 128,6 εκατομμύρια δολάρια το 2021.

Σχετικά με τις πλατφόρμες, η μελέτη αναφέρει ότι το Instagram είναι το πιο πολύτιμο από τα τρία πρώτα «κανάλια» των social media για πρωταθλήματα και ομάδες, αντιπροσωπεύοντας το 49% της συνολικής αξίας που δημιουργείται, ενώ στο Facebook αντιστοιχεί το 36% και στο Twitter το 15%.

ΑΜΠΕ

Δείτε και αυτά: