Tο νέο Renault Arkana

Advertisement

Το νέο Renault Arkana ανήκει στην κατηγορία των SUV coupé. Η γαλλική μάρκα είναι ο πρώτος κατασκευαστής μαζικής παραγωγής που λανσάρει ένα μοντέλο αυτής της κατηγορίας στην Ευρώπη.

Η νέα πρόταση ενισχύει τη θέση της μάρκας στην κατηγορία C, όπου ήδη διαθέτει τα μοντέλα Mégane, Kadjar και Scénic.

Με το νέο Arkana, η Renault φέρνει στην ευρωπαϊκή αγορά ένα SUV νέας γενιάς με προηγμένη υβριδική τεχνολογία, τόσο στη μορφή όσο και στη λειτουργία της. Βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα CMF-B της Συμμαχίας, η οποία αποτελεί τη βάση και για την ανάπτυξη των νέων μοντελων Clio και Captur.

Advertisement

Η υβριδική τεχνολογία βασίζεται σε μία καινοτομική λύση που έχει αξιοποιήσει περισσότερα από 150 διπλωμάτα ευρεσιτεχνίας και βασίζεται στην τεχνογνωσία της Renault στους αγώνες Formula 1, ιδίως όσον αφορά την ανάκτηση ενέργειας και την αναγέννηση.

Η υβριδική μονάδα παραγωγής ενέργειας 145 ίππων E-TECH Hybrid απαρτίζεται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα νέας γενιάς 1.6. Είναι προσαρμοσμένο στην υβριδική τεχνολογία και είναι εξοπλισμένο με φίλτρο σωματιδίων για τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων.

Η ισχύς του είναι 91 ίπποι και υποστηρίζεται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν απόδοσης 36 kW και έναν 15 KW HSG (High-Voltage Starter Generator).

Advertisement

Ένα καινοτομικό, χωρίς συμπλέκτη, σύστημα μετάδοσης πολλαπλών λειτουργιών dogbox ολοκληρώνει το σύστημα μετάδοσης κίνησης. Ο συνδυασμός των ηλεκτρικών κινητήρων και του κιβωτίου ταχυτήτων βελτιστοποιεί και εξομαλύνει τις αλλαγές ταχυτήτων.

Αυτή η αρχιτεκτονική είναι συνώνυμη με τη βελτιωμένη απόδοση καυσίμου και είναι, επίσης, το αποτέλεσμα της εμπλοκής της Renault στους αγώνες Formula 1.

Με τη μπαταρία ιόντων λιθίου 1,2 kWh (230V), που βοηθά στην εκκίνηση του αυτοκίνητου, ο υβριδικός κινητήρας E-TECH εξασφαλίζει σημαντική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Advertisement

Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατή η έως και 80% του χρόνου οδήγησης στην πόλη αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, μείωση κατά 40% στην κατανάλωση καυσίμου στην πόλη, σε σύγκριση με έναν παραδοσιακό κινητήρα καύσης. Το Νέο Arkana E-TECH Hybrid έχει συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου 4,9 λίτρα/100χλμ. και εκπομπές CO2 111 γραμ./χλμ.(WLTP), σύμφωνα με την εταιρεία.

Το νέο Renault Arkana E-TECH Hybrid θα είναι άμεσα διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά.

ΑΜΠΕ

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement