H Bugatti Chiron Super Sport αποδίδει 1.600 ίππους

Advertisement

Με χαμηλό εμπρός μέρος, ειδικό αεροδυναμικό σχήμα στα πλάγια και εκτεταμένο πίσω μέρος για κορυφαία απόδοση, είναι σαφές, εκ πρώτης όψεως, ότι το νέο Bugatti Chiron Super Sport έχει σχεδιαστεί χωρίς συμβιβασμούς για βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση. Οι μηχανικοί της Bugatti ανέπτυξαν το νέο σπορ αυτοκίνητο για κορυφαία ταχύτητα, ενώ αναβαθμιζουν πλήρως τόσο την πολυτέλεια όσο και την άνεση.

Η Bugatti ανέπτυξε έναν νέο σχεδιασμό με βελτιστοποιημένη αεροδυναμική για το βελτιωμένο αμάξωμα του Chiron Super Sport.

Σε ταχύτητες άνω των 420 χλμ./ώρα, ένα όχημα πρέπει να προσφέρει επαρκή δύναμη πίεσης παράλληλα με ελάχιστη αντίσταση. «Στόχος μας ήταν να προσφέρουμε στο όχημα μία ουδέτερη ρύθμιση με την τελική ταχύτητά του, ενώ παράλληλα το προσφέρουμε όσο το δυνατόν πιο απλοποιημένο σχήμα», εξηγεί ο Frank Heyl, αναπληρωτής διευθυντής Σχεδιασμού στη Bugatti.

Advertisement

Οι δυνάμεις ανύψωσης που ασκούνται στο αμάξωμα στα 440 χλμ./ωρα είναι τεράστιες. Το σώμα του Chiron Super Sport παράγει τεράστια δύναμη για να αντισταθμίσει αυτήν την ανύψωση και να ισορροπήσει τις δυνάμεις.

Το εσωτερικό είναι ένας συνδυασμός διαχρονικής κομψότητας και άνεσης. Είναι ένα μείγμα φυσικών στοιχείων, όπως δέρμα και γυαλισμένο αλουμίνιο, μαζί με εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας από ανθρακονήματα. Αυτό είναι ένα εσωτερικό ιδανικό για ταξίδια υψηλής ταχύτητας στην ηπειρωτική χώρα, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Η Bugatti αναθεώρησε διεξοδικά τον κινητήρα W16 8-λίτρων για το Chiron Super Sport, αυξάνοντας την απόδοσή του κατά 100 ιππους στους 1.600 ίππους. Ταυτόχρονα, το βάρος του οχήματος μειώθηκε κατά 23 κιλά. Οι σ.α.λ. του κινητήρα αυξήθηκαν κατά 300 φθάνοντας τις 7.100 σ.α.λ.

Advertisement

Το Chiron Super Sport επιταχύνει από 0 έως 200 χλμ./ώρα σε 5,8 δευτερόλεπτα και σε 300 χλμ./ωρα σε 12,1 δευτερόλεπτα. Το Bugatti Chiron Super Sport επιταχύνει από 0 έως 400 χλμ./ωρα 7% πιο γρήγορα από ένα Chiron. Η τελική ταχυτητα φθάνει τα 440 χλμ./ώρα.

Η Bugatti θα ξεκινήσει σύντομα με την κατασκευή του Chiron Super Sport στο Molsheim της Γαλλίας. Κοστίζει 3,2 εκατομμύρια ευρώ. Η παραγωγή θα ξεκινήσει στις αρχές του 2022.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement