Πολιτικές αντιδράσεις για την υπόθεση της 18χρονης: «Κρατούνταν χωρίς λόγο από την ΕΛ.ΑΣ.»

Advertisement

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η υπόθεση μιας 18χρονης γυναίκας, η οποία όπως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κρατούνταν για 24ώρες από την αστυνομία, χωρίς λόγο.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η 18χρονη είχε καταγγείλει πως κακοποιούνταν συστηματικά από αστυνομικό, ο οποίος την κράταγε αιχμάλωτη στο σπίτι του στην Ηλιούπολη, αναγκάζοντάς την να εκδίδεται. Και ο πατέρας της φέρεται να την κακοποιούσε σεξουαλικά από την ηλικία των 11 ετών.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνολικά 14 αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, ενώ οι δικαστικές Αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εναντίον τρίτου προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση, το οποίο φαίνεται να ήταν συνεργός του αστυνομικού που με την βία, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, την εξέδιδε.

Advertisement

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά απαντήσεις

Απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το περιστατικό με την 18χρονη που κρατούνται από την ΕΛ.ΑΣ, ζήτησε με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Για περισσότερο από 24 ώρες ένα κορίτσι μόλις 18 χρονών κρατούνταν χωρίς κανένα λόγο από την ΕΛ.ΑΣ., χωρίς καμία επικοινωνία με τους δικηγόρους της και ενώ είχε καταγγείλει ότι αστυνομικός την κακοποιούσε και την εξέδιδε» ανέφερε συγκεκριμένα, ο κ. Ηλιόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για ένα περιστατικό «που καταδεικνύει για ακόμη μια φορά το κατάντημα της Ελληνικής Αστυνομίας επί ημερών Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη».

Παράλληλα, κάνει λόγο για «άρωμα συγκάλυψης», λέγοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα επιτρέψει κανένα κουκούλωμα «Για ακόμη μια φορά καταπατάται κάθε έννοια κράτους δικαίου και αναδύεται άρωμα συγκάλυψης. Και να είναι σίγουροι για ένα πράγμα: Δεν θα επιτρέψουμε κανένα κουκούλωμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Τσίπρας: Η κακοποίηση της 18χρονης δεν είναι μεμονωμένο συμβάν

«Την ιστορία της κοπέλας που ασελγούσε πάνω της ο πατέρας της και στη συνέχεια αστυνομικός, δεν πρέπει να τη δούμε ως μεμονωμένο συμβάν, αλλά ως συλλογικό τραύμα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter. «Κάθε γυναίκα, κάθε άντρας έχουν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματός τους. Από εκεί ξεκινάει η Δικαιοσύνη», σημείωσε.

Χρυσοχοΐδης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Προσπαθεί να καπηλευθεί κάθε υπόθεση ανθρώπινου πόνου

Για χυδαιότητα και απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφορικά με την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζητούσε εξηγήσεις για τις καταγγελίες της δικηγόρου του θύματος σε σχέση με την μεταχείριση της 18χρονης από την ΕΛ.ΑΣ.

«Δεν είχα κανένα σκοπό να κάνω δηλώσεις γι’ αυτή τη δραματική ανθρώπινη ιστορία. Με αναγκάζει όμως η χυδαία στάση του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με τον ίδιο, περαστικά σαν το χθεσινό, με σεβασμό στο θύμα, από κανένα σοβαρό κόμμα, πουθενά στον κόσμο δεν θεωρούνται ευκαιρίες πολιτικής εκμετάλλευσης. «Όχι όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει, μεταξύ άλλων, για την υπόθεση της σύλληψης αστυνομικού, καθώς και του πατέρα 18χρονης γυναίκας, οι οποίοι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, ο πρώτος ότι την εξέδιδε και ο δεύτερος ότι την βίαζε.

Advertisement

Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός και ο πατέρας 19χρονης που κατηγορούνται ότι την εξέδιδαν και τη βίαζαν

Βαρύτατες κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του αστυνομικού και του πατέρα της 19χρονης, η οποία χθες κατήγγειλε πως την εξανάγκαζε να εκδίδεται σε σπίτι στην Ηλιούπολη.

Στην ποινική δίωξη περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων κατηγορίες για :

– Εμπορία ανθρώπου κατ´ επάγγελμα

– Εμπορία ανθρώπου στρεφόμενη κατά ανηλίκου

– Βιασμός κατ’ εξακολούθηση

– Κατάχρηση σε ασέλγεια

– Γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών με ανηλίκους

– Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη

– Ενδοοικογενειακή απειλή

– Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

– Παράνομη οπλοφορία

– Παράνομη οπλοχρησία

– Παράνομη οπλοκατοχή

Και οι δύο κατηγορούμενοι , που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα πριν το μεσημέρι, φέρονται να αρνήθηκαν ενώπιον της Εισαγγελέα όσα τους αποδίδονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά την καταγγελία της 18χρονης.

Advertisement

Εντύπωση προκάλεσε η μπλούζα που φορούσε ο αστυνομικός κατά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα, η οποία είναι διαφημιστική εταιρίας που ασχολείται με ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε Ανακριτή ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκαν οι δύο άντρες.

Η νεαρή κατέθεσε στις αρχές τα όσα βίωνε από την ηλικία των 11 έως και των 17 ετών, που φέρεται να τη βίαζε και να την εξέδιδε ο πατέρας της αλλά και τη γνωριμία της με τον υπό διαθεσιμότητα αστυνομικό, που την κρατούσε παράνομα και επίσης την εξέδιδε.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement