Διευκρινίσεις περιμένει η εστίαση

ΦΩΤ. EUROKINISSI
Advertisement

Τις διευκρινίσεις από τους αρμόδιους υπουργούς περιμένουν σήμερα οι φορείς του κλάδου εστίασης σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού, o οποίος ξεκαθάρισε ότι από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου όλοι οι κλειστοί χώροι θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους και με αυξημένο αριθμό επισκεπτών.

Ορισμένοι επαγγελματίες σχολιάζουν ότι αυτή η απόφαση είναι αποτέλεσμα της αντίδρασης μεγάλης μερίδας της αγοράς εστίασης στις πρόσφατες ανακοινώσεις περί αμιγών και μικτών χώρων. Πολλές επιχειρήσεις, μάλιστα, κυρίως οι μικρότερες του κλάδου, προσανατολίζονταν σε μικτούς χώρους. Πλέον κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα θα λειτουργούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είτε σε ανοικτούς είτε σε κλειστούς χώρους, μόνο για καθήμενους και όχι για όρθιους πελάτες.

Πλέον μένει να διευκρινιστεί σε τι βαθμό διευρύνεται το πλήθος των τραπεζοκαθισμάτων και των πελατών ανά τραπέζι, αλλά και ορισμένα άλλα ζητήματα που έχουν θέσει το τελευταίο διάστημα επιχειρηματικοί φορείς της εστίασης, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ελέγχου των στοιχείων των πελατών.

Advertisement

Πάντως, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςμίλησε χθες για μια ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί.

Αν και η πρακτική της εισόδου αποκλειστικά εμβολιασμένων στους κλειστούς χώρους εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες, όπως η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο, στελέχη της τοπικής αγοράς σημειώνουν ότι ο κλάδος στην Ελλάδα διαφοροποιείται σε μια σειρά από τομείς. Τονίζουν τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις τους μετά το πολύμηνο lockdown και τα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα και θεωρούν αναγκαία τη στήριξη από την πολιτεία, ειδικά στην κάλυψη των ενοικίων για μερικούς μήνες ακόμη.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement