Σύνταγμα: Χιλιάδες ενάντια στα εμβόλια, χωρίς μάσκες και με Χριστός Ανέστη

Advertisement

Μεγάλες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη. Χωρίς αποστάσεις και μάσκες, φώναξαν συνθήματα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, των εμβολίων και του κοινωνικού διαχωρισμού.

Πλήθος κόσμου ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (14/07) στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιώντας διαδήλωση για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ως προς τον εμβολιασμό συγκεκριμένων επαγγελμάτων, κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, κρατώντας ελληνικές σημαίες, σταυρούς και πλακάτ, ενώ φώναζαν συνθήματα κατά της υποχρεωτικής εφαρμογής του προγράμματος «Ελευθερία» σε επαγγελματικούς κλάδους, και του κοινωνικού διαχωρισμού αλλά και των εμβολίων.

«Δεν κάνουμε μπόλι», «πάρτε τα εμβόλια και φύγετε από εδώ», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούγονταν από μέρος των διαδηλωτών, ενώ κάποια στιγμή φώναζαν «παραιτήσου» έξω από τη Βουλή, απευθυνόμενοι στον πρωθυπουργό.

Μάλιστα, εκτός από τα συνθήματα κατά των εμβολίων, οι συγκεντρωμένοι τραγούδησαν τον «Εθνικό Ύμνο», ενώ έψελναν το «Χριστός Ανέστη». Αντιστοίχως, στη Θεσσαλονίκη τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή».

Advertisement

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, υπήρξαν και αρκετοί διαδηλωτές που τάχθηκαν εναντίον του εμβολίου γενικότερα και όχι μόνο κατά των μέτρων για την υποχρεωτικότητα.

Οι διαδηλωτές έθεσαν επισήμως στο κάλεσμά τους το ζήτημα της συνταγματικότητας των υποχρεωτικών εμβολιασμών και της ελεύθερης επιλογής.

Αξίζει να σημειωθεί, πως παρά την αύξηση των κρουσμάτων και των κινδύνων της μετάλλαξης Δέλτα, οι συγκεντρωμένοι συνωστίζονταν και ελάχιστοι από αυτούς φορούσαν μάσκα. Τα πλάνα είναι ενδεικτικά και αποκαρδιωτικά.

Advertisement

Πηγή

 

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement