Γερμανία: Συστήνει την αποφυγή ταξιδιών στην Ελλάδα

Advertisement

Σε «απαγορευμένη» λίστα, ως ταξιδιωτικό προορισμό βάζει την Ελλάδα η Γερμανία, μαζί με την Ολλανδία αλλά και περιοχές της Δανίας σύμφωνα τουλαχιστον με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung η οποία επικαλείται ανακοίνωση του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, του αντίστοιχου δηλαδή ΕΟΔΥ της χώρας.

Αιτία φαίνεται να είναι τα ολοένα και περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού και κυρίως η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών συστήνει να αποφεύγονται ως ταξιδιωτικοί προορισμοί οι συγκεκριμένες χώρες, αλλά και οι περιοχές που αναφέρονται.

Advertisement

Σύμφωνα με τις οδηγίες του γερμανικού υπουργείου Υγείας, όσοι επιστρέφουν από Ελλάδα θα πρέπει εντός 48 ωρών να επιδείξουν είτε αρνητικό τεστ, είτε πιστοποητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης.

Παράλληλα θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να βγουν νωρίτερα από την καραντίνα αν υποβληθούν σε αρνητικό τεστ ή αν υποδείξουν πιστοποητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης.

Η απόφαση αυτή σε σχέση με την Ελλάδα, αναμένεται να έχει επιπτώσεις στο τουριστικό ρεύμα από Γερμανία σε Ελλάδα, με μεγάλες οικονομικές συνέπειες για τον ελληνικό τουρισμό. Και αυτό γιατί πλέον οι τουρίστες από τη Γερμανία που θα επιστρέφουν από τις διακοπές τους στην Ελλάδα, θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν κάνει προηγουμένως τεστ και να έχει βγεί αρνητικό, διαφορετικά θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement