Πέτρος Φιλιππίδης: Από τη ΓΑΔΑ στις φυλακές Τρίπολης

GIANNIS KARAMANIS / SOOC
Advertisement

Αιφνιδιασμένος και σε κατάσταση σοκ ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά την προφυλάκισή του. Παρά τις πληροφορίες ότι επρόκειτο να μεταφερθεί στην Ευελπίδων, πριν οδηγηθεί στη φυλακή, τελικά θα πάει κατευθείαν στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Στις φυλακές Τρίπολης οδηγείται τελικά ο Πέτρος Φιλιππίδης, ύστερα από την προφυλακιση του από την 15η τακτική ανακρίτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ηθοποιός δεν έφερε αντίρρηση στη μεταγωγή του στο αν συγκεκριμένο ίδρυμα, όπου συνήθως κρατούνται κατηγορούμενοι για σεξουαλικά εγκλήματα, όπως ο Δημήτρης Λιγνάδης, με τον οποίο και θα προαυλίζεται.

Αν και από χθες είχε διαρρεύσει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης θα ερχόταν σιδεροδέσμιος στα δικαστήριο της πρώην Σχολής ευελπίδων προκειμένου να λάβει τη διάταξη του εισαγγελέα για τη φυλακή που θα μεταχθεί. Ωστόσο, τελικά η διαδικασία φαίνεται πως ολοκληρώθηκε δίχως την αυτοπρόσωπη έλευση του κωμικού ηθοποιού, ο οποίος και έφυγε κατευθείαν για το σωφρονιστικό ίδρυμα.

Advertisement

Την πρώτη του νύχτα ως κρατούμενος, ο δημοφιλής κωμικός την πέρασε στη ΓΑΔΑ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ιδιαίτερα αιφνιδιασμένος για την ποινική μεταχείριση που του επεφύλαξε η 15η τακτική ανακρίτρια. Η απόφαση για την προσωρινή του κράτηση ήλθε μετά από την πολύωρη απολογία, η οποία ελήφθη κάτω από άκρα μυστικότητα.

Ο ίδιος φέρεται να αρνείται τόσο το αδίκημα του βιασμού όσο και δύο πράξεις απόπειρας βιασμού.

Οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να τοποθετηθούν ως προς τις τρεις κατηγορίες που έχουν διευρυνθεί ύστερα από ισάριθμες καταγγελίες γυναικών στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Πρόκειται για τις μόνες αναφορές που αφορούσαν σε κακουργήματα και δεν είχαν παραγραφεί, με τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο να έχει τη δυνατότητα που του δίνει ο νόμος για να ερευνήσει σε βάθος τα πραγματικά περιστατικά.

Advertisement

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι τρεις καταγγελίες

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες. Συγκεριμένα πρόκειται για μία καταγγελία βιασμού, με χρόνο τέλεσης το 2008, σύμφωνα με την οποία η κοπέλα -κατά πληροφορίες- κατέθεσε ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό στο θέατρο “Ήβη” για μία επαγγελματική συνεργασία, ωστόσο ο τελευταίος εμφανίζεται να της επιτέθηκε και παρά τις προσπάθειες της να αμυνθεί, τελικά δεν τα κατάφερε.

Η ίδια αρχικά κατέθεσε ότι πρόκειται για μία υπόθεση απόπειρας βιασμού, αλλά ο εισαγγελικός λειτουργός αναβάθμισε το αδίκημα σε τετελεσμένη πράξη, καθώς οι περιγραφές τείνουν περισσότερο στη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού, ακόμη κι αν δεν έλαβε χώρα αυτή καθαυτή η σεξουαλική πράξη.

Όσο για τις δύο πράξεις αφορούν σε απόπειρα βιασμού. Η πρώτη καταγγέλουσα υποστήριξε ότι το 2010 πήγε στο καμαρίνι του ηθοποιού προκειμένου να συζητήσουν για ένα ρόλο, ωστόσο -όπως ανέφερε- ο ηθοποιός της επιτέθηκε αλλά εκείνη κατορθώσει να διαφύγει. Η δεύτερη καταγγελία αφορά σε περιστατικό που εμφανίζεται να έλαβε χώρα το 2014.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγέλουσα υποστήριξε στην κατάθεσή της, ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της. Η καταγγέλουσα δέχθηκε, αλλά όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο του, εκείνος -σύμφωνα με την ίδια- δεν την μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, χωρίς να τα καταφέρει.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement