Εύβοια: Viral η φωτογραφία γυναίκας που μοιάζει με την «Κραυγή» του Μουνκ

Advertisement

H φωτογραφία του φωτογράφου του SOOC, Κωνσταντίνου Τσακαλίδη, από τις Γούβες, την ώρα που η πύρινη λαίλαπα έχει φτάσει στο χωριό. Μια εικόνα που θυμίζει την «Κραυγή» του Έντβαρντ Μουνκ. Μια ηλικιωμένη γυναίκα βγάζει μια τελευταία κραυγή πριν δει το σπίτι της να τυλίγεται στις φλόγες, ανήμπορη να παρέμβει, να το σώσει.

Τον τίτλο «Κραυγή» φέρει ο διάσημος πίνακας του Έντβαρντ Μουνκ που δημιούργησε ο Νορβηγός εξπρεσιονιστής καλλιτέχνης το 1893.

 128 χρόνια μετά, η ζωή μιμείται την τέχνη. Φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη, που είναι αναμφίβολα γροθιά στο στομάχι για το δράμα που βιώνουν οι πυρόπληκτοι στη βόρεια Εύβοια, δείχνει με τον πιο σκληρό τρόπο την κραυγή της γιαγιάς, της 81χρονης κας Παναγιώτας από τις Γούβες, που έφτασε σε αυτή την ηλικία να ζήσει αυτό το δράμα.

Advertisement
 Η «Κραυγή» στην Εύβοια – Φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη, σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου

Το «κλικ» του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη ισούται κυριολεκτικά με περισσότερες από 1.000 λέξεις. Η στιγμή που η 81χρονη κρατά το στήθος της και κλείνει τα μάτια, καθώς καίγονται τα πάντα γύρω της, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει γίνει viral.

 Η «Κραυγή» στην Εύβοια – Φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη, σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου

Ο γνωστός σκιτσογράφος Χρήστος Παπανίκος, αποτύπωσε τη συγκλονιστική φωτογραφία του Κώστα Τσακαλίδη, παραπέμποντας ευθέως στην «Κραυγή» του Μουνκ.

Advertisement

Πηγή

 

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement