Κώστας Χατζής: Έτσι έμαθε ότι κάηκε το σπίτι του στην Εύβοια

Advertisement

Ένα από τα σπίτια που καταστράφηκαν από τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια ήταν αυτό του σπουδαίου ερμηνευτή Κώστα Χατζή. Πρόκειται για ένα πανέμορφο κτήμα, το οποίο ήταν το ησυχαστήριο του Κώστα Χατζή, αλλά πλέον έχει γίνει στάχτη, καθώς οι φλόγες δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους.

«Ήταν στην Βόρεια Εύβοια, κάτω από τις Γούβες, σε μια περιοχή που λέγεται Καστρί. Δεν έμεινε τίποτα, μιλάμε για πλήρη καταστροφή. Έγινε μεγάλο κακό, αλλά μακάρι να είχε καεί μόνο το δικό μου σπίτι και να μην καιγόντουσαν τα άλλα και το δάσος. Και το λέω αυτό γιατί εκεί οι άνθρωποι ζούνε από τα πεύκα, που βγάζουν το ρετσίνι. Έχει γίνει πάρα πολύ μεγάλη ζημιά. Το δικό μου το κτήμα ήταν μεγάλο. Στο σπίτι είχα έξι δωμάτια, για να φιλοξενώ ανθρώπους. Έχω περάσει πολύ ωραία χρόνια» λέει ο Κώστας Χατζής μιλώντας στο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Αναφέρει ότι δεν έχει πάει να το δει, ενώ περιγράφει τη στιγμή που έμαθε ότι το σπίτι κάηκε. «Έχω πολλούς φίλους εκεί, έχω δικούς μου ανθρώπους. Τα παιδιά μου είναι στην Γερμανία, έχουν γερμανική υπηκοότητα. Με πήρε ένας φίλος που έχω εκεί και μου είπε «Έγινε πολύ μεγάλη καταστροφή, ήταν φοβερό. Λες και πέρασε σίφουνας», τόνισε.

Advertisement

Όσο για το πώς αισθάνεται τώρα, έπειτα από αυτό που έγινε, απαντά: «Δεν μπορεί κανείς να μιλήσει λακωνικά και να πει πως αισθάνεται. Όσον αφορά εμένα, εντάξει έγινε αυτό που έγινε. Εκείνο που με πονάει πιο πολύ είναι οι άλλοι, που πάθανε μεγάλες ζημιές. Χάσανε τις περιουσίες τους, χάσανε τα δέντρα που από αυτά βγάζαν το ψωμί τους. Πως να αισθάνομαι; Κι εγώ ποιος ήμουνα; Και αν κάτι κέρδιζα ΄έκανα, ούτε να το φανταζόμουν ότι θα γινότανε. Και τώρα λοιπόν που δεν έχω τι θα γίνει; Γεννήθηκα γυμνός και θα φύγω γυμνός. Φτάνει να έχω καλές σχέσεις με τα παιδιά μου, με την οικογένεια μου, τους φίλους μου, τους συνανθρώπους μου. Ήθελα να είμαι σε αυτό το σύστημα χρήσιμος. Προσπάθησα και προσπαθώ να κάνω τραγούδια που θα έχουν κάποια σημασία στην κοινωνία. Δεν υπάρχει χώρος στα τραγούδια μου να μην τον έχω καταγγείλει. Δεν έχω βρει κάτι που δεν είναι προδομένο από γεννησιμιού μου».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement