Η United Group αποκτά την Wind με τίμημα 1 δισ. ευρώ

Advertisement

Ανατρέπονται τα δεδομένα στην αγορά της τηλεφωνίας αλλά και της συνδρομητικής τηλεόρασης με την εξαγορά του 100% της Wind. Ποιοι είναι οι σχεδιασμοί της United Group στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Τι λένει οι εμπλεκόμενοι.

Μέσα στους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί η εξαγορά της Wind από την United Group αλλάζοντας τα δεδομένα στις τηλεπικοινωνίες στη χώρα. Μετά την εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που γίνεται στη χώρα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών δημιουργώντας την δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών σε σταθερή και τηλεόραση στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με στελέχη της Wind η συμφωνία αυτή αποτελεί εξαιρετικό νέο τόσο για τη χώρα όσο και και για την ίδια την εταιρεία η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη. Η συμφωνία αυτήν ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις τοποθετήσεις της United Group, στελέχη της οποίας, ένα μήνα πριν, είχαν υποστηρίξει πως ο όμιλος ενδιαφέρεται να ενισχύσει τις επενδύσεις της στη χώρα μας μπαίνοντας και στην κινητή τηλεφωνία.

Η είσοδος της United group και στην κινητή τηλεφωνία ουσιαστικά αλλάζει τα δεδομένα καθώς ισχυροποιείται ο όμιλος ο οποίος αναμένεται να διεκδικήσει και την 7η άδεια στην τηλεόραση, διαφοροποιώντας ουσιαστικά την πολιτική της από την Vodafone και την Cosmote.

Σύμφωνα με πηγές της Nova η συμφωνία αυτή πρόκειται να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για καταναλωτές και επιχειρήσεις αλλάζοντας πολλά πράγματα στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών όπου για πρώτη φορά εισέρχεται ένας παίκτης media.

Advertisement

Η ανακοίνωση

«Η WIND Ελλάς ανακοινώνει σήμερα ότι η μητρική της εταιρεία Crystal Almond Holdings Limited έχει έρθει σε οριστική συμφωνία με την United Group (UG), κορυφαίου φορέα τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, για την εξαγορά του 100% των μετοχών της».

Υπενθυμίζεται ότι από τα μέσα Ιουνίου η United Group είχε κάνει γνωστό το ενδιαφέρον της για την εξαγορά της Wind. Τότε στο πλαίσιο της ανακοίνωσης ότι η Forthnet μετονομάζεται σε Nova, η διευθύνουσα σύμβουλος της United Group Victoriya Boklag και ο διευθύνων σύμβουλος της Nova Παναγιώτης Γεωργιόπουλος είχαν παραδεχτεί απαντώντας σε ερωτήσεις, υπάρχει ενδιαφέρον για την εξαγορά της WIND από τη United, έτσι ώστε να επεκταθεί στην αγορά κινητής τηλεφωνίας.

H Wind έχει 4,2 εκατομμύρια συνδρομητές και παράγει ετήσια έσοδα άνω των 500 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή θα επιτρέψει στη United Group να συνδυάσει τις υπηρεσίες της Nova με αυτές της Wind και να δημιουργήσει ένα ισχυρό οπεράιτορ που θα είναι το νούμερο 2 στο internet και τις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα κινείται στη ζώνη του 1 δισ. ευρώ, πιθανά ελαφρά υψηλότερα.

Advertisement

Ο Νίκος Σταθόπουλος, πρόεδρος της United Group δήλωσε πως «η εξαγορά και η ενσωμάτωση ισχυρών εγχώριων εταιριών τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στην πλατφόρμα μας, αποτελεί βασικό τμήμα της ευρωπαϊκής αναπτυξιακής στρατηγικής της United Group. Η Ελλάδα είναι μία κομβικής σημασίας αγορά για εμάς. Mε την εξαγορά της Wind είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε έναν κορυφαίο, ολιστικό πάροχο και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του κλάδου τηλεπικοινωνιών της χώρας, μέσω επενδύσεων σε υποδομές δικτύου, σε περιεχόμενο, σε τεχνολογία και σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, αποτελώντας ηγετική δύναμη στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της United Group Victoriya Boklag, δήλωσε σχετικά ότι «η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της United Group στην ελληνική αγορά. Η Wind, χάρη στην ισχυρή δραστηριότητά της στην κινητή τηλεφωνία, συνδυάζεται εξαιρετικά με την τεχνογνωσία που διαθέτουν η Nova και η United Group στα μέσα ενημέρωσης και τη σταθερή τηλεφωνία. Με την απόκτηση της Wind, εντάσσουμε στο δυναμικό μας μία επιτυχημένη επιχείρηση, η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε την παρουσία μας και τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους πελάτες μας ανά την Ελλάδα».

«H WIND έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην τεχνολογική πρόοδο της χώρας, στην 30χρονη πορεία της στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνίων, έχοντας επενδύσει περισσότερα από 4 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη κορυφαίων υποδομών. Η τελευταία πενταετία υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχημένη, με συνεχή άνοδο σε όλους τους οικονομικούς και λειτουργικούς δείκτες και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όπως δίκτυα οπτικών ινών και 5G που αλλάζουν την καθημερινότητά μας. Είμαι πολύ περήφανος για όσα έχουμε επιτύχει ως οργανισμός, κυρίως όμως για τους ανθρώπους μας και τους συνεργάτες μας, που κερδίζουν καθημερινά την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών και επιχειρήσεων, με στέρεα βάση τις αξίες μας. Τώρα ξεκινάει μια νέα, συναρπαστική εποχή στην ιστορία της WIND με την ένταξή της στην United Group, τον μεγαλύτερο όμιλο τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στην ΝΑ Ευρώπη. Είμαι ενθουσιασμένος για τη συμφωνία, που δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για ταχύτερη ανάπτυξη, συστηματικές επενδύσεις, καλύτερες υπηρεσίες για τους Έλληνες καταναλωτές, προοπτικές για τους ανθρώπους μας», σημειώνει ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής σχολιάζοντας τη συμφωνία.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement