Τέταρτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες: «Ασημένιος» ο Κωνσταντινίδης

Advertisement

Ένα ακόμη μετάλλιο, το τέταρτο, προστέθηκε στη συλλογική της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, ο ένας εκ των δύο σημαιοφόρων της Ελλάδας στην τελετή έναρξης, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κορίνα F32, επαναλαμβάνοντας τον θρίαμβο του Ρίο όπου κι εκεί είχε πάρει την 2η θέση.

Στην πρώτη προσπάθεια βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (35,70μ.). Στη δεύτερη, σημείωσε νέο ρεκόρ Ευρώπης (38,68μ.) και στις υπόλοιπες «κυνήγησε» μια πολύ μεγαλύτερη βολή, στοχεύοντας στην κορυφή και το χρυσό. Ο Κωνσταντινίδης, με το 38,68μ., χάρισε στον εαυτό του το τρίτο μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και στην Ελλάδα, το τέταρτο ως τώρα στο Τόκιο. Για την ιστορία, ο Κωνσταντινίδης εκτός των δύο πρώτων βολών, είχε ακόμη μία έγκυρη (την 5η) που μετρήθηκε 38.51μ.

Το προηγούμενο ρεκόρ Ευρώπης, με 37.19μ., κατείχε ο Πολωνός Σόκαλ από τον Ιούνιο του 2016 στο Γκροσέτο της Ιταλίας. Ο Σόκαλ ήταν και ο αθλητής που είχε στερήσει από τον Κωνσταντινίδη το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο για… μόλις 22 εκατοστά (33.69μ. έναντι 33.91μ.). Όσον αφορά στο προηγούμενο Πανελλήνιο ρεκόρ, το κατείχε ο ίδιος με 35.44μ. από τις 2 Ιουλίου 2016 στην Αθήνα. Το χρυσό μετάλλιο του αγωνίσματος πήρε ο Κινέζος Λι Λιου με 45.39μ., επίδοση που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement