Η συγκλονιστική στιγμή που ο Μίκης Θεοδωράκης χορεύει με τον Άντονι Κουίν το συρτάκι του Ζορμπά

Advertisement

Η Ελλάδα θρηνεί σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου του 2021… Ο Μίκης Θεοδωράκης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική παρακαταθήκη η οποία θα μας συντροφεύει για αιώνες.

Ο καλλιτέχνης ο οποίος έχει δημιουργήσει αριστουργήματα τα οποία παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο και προκαλούν μεγάλη συγκίνηση σε μικρούς και μεγάλους, έχει αφήσει τη σφραγίδα του και στον παγκόσμιο κινηματογράφο καθώς έγραψε τη μουσική για τον θρυλικό “Ζορμπά” που χόρεψε ο επίσης σημαντικός καλλιτέχνης και ηθοποιός Άντονι Κούιν.

Η μουσική που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης για την ταινία “Αλέξης Ζορμπάς” , έχει ακουστεί σε όλον τον πλανήτη και το συγκεκριμένο τραγούδι είναι ένα από τα δημοφιλέστερα του Έλληνα συνθέτη. Έχει διασκευαστεί από πολλούς μουσικούς και ο ήχος του έχει εναρμονιστεί σε πολλά είδη μουσικής.

Το συγκεκριμένο τραγούδι αποτέλεσε τη αιτία για να δημιουργηθεί το συρτάκι και ο Γιώργος Προβιάς ήταν ο άνθρωπος που θεωρείται δημιουργός του χορού.

Advertisement
Ο Άντονι Κούιν εμφανίζεται στην ταινία στη σκηνή της παραλίας όπου του ζητούν να χορέψει και ξεκινά με αργό ρυθμό να δείχνει τα βήματα και έπειτα επιταχύνεται με αποτέλεσμα να ενθουσιάζει τους πάντες.
Το γνωστό τραγούδι είχε κυκλοφορήσει και σε single, μαζί με το «Στρώσε το στρώμα σου», από την RCA Victor.

Το 1995 o Έλληνας συνθέτης βρέθηκε στο Μόναχο στα πλαίσια εκδήλωσης και στο κοινό ήταν και ο ηθοποιός Άντονι Κούιν.

Αμέσως, ο Μίκης ζήτησε από τον ηθοποιό να βρεθεί κοντά του και χάρισαν στο κοινό μια από τις πιο ιδιαίτερες μουσικές στιγμές.

Ο ηθοποιός ακούγοντας τους ήχους του σπουδαίου κομματιού ξεκίνησε να χορεύει συρτάκι, και παρέσυρε τον Μίκη Θεοδωράκη στο χορό. Μια σπουδαία στιγμή που αξίζει όλοι να δούμε.

Advertisement

Δείτε το βίντεο:

Συγκλονιστική στιγμή!

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement