Μίκης Θεοδωράκης: Την Πέμπτη στον Γαλατά Χανίων η κηδεία του

Advertisement

Οριστική απόφαση για την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη, η οποία θα γίνει τελικά στον Γαλατά Χανίων, όπως επιθυμούσε. Σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη από Δευτέρα ως Τετάρτη.

Οριστικά στον Γαλατά Χανίων θα γίνει η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη την προσεχή Πέμπτη, ενώ από αύριο στις 3 το μεσημέρι θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, το λαϊκό προσκύνημα για τον μεγάλο συνθέτη που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου στις 3 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί (η πρώτη ημέρα) στις 7 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 7 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 4 μ.μ.).

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, Θα ακολουθήσει στις 3 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού. Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Η απόφαση για την ταφή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη έβαλε τέλος στο ζήτημα που είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες μέρες. Ο ίδιος με επιστολή του από το 2013 προς τον τότε δήμαρχο Χανίων ζητούσε να ταφεί στον Γαλατά, παρά την αντίθετη επιθυμία της οικογένειάς του, που ήθελαν να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας. Για τον λόγο αυτό, είχε εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορευόταν οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη μέχρι τη Δευτέρα, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Advertisement

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα σήμερα, Κυριακή, ο γιος του, Γιώργος Θεοδωράκης, τάχθηκε υπέρ της ταφής του πατέρα του στον Γαλατά Χανίων, σημειώνοντας ότι δεν αψήφησε ποτέ την επιθυμία του, όπως και ο εγγονός του, Άγγελος, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παππού μου μην ανησυχείς, η Κρήτη μας σε περιμένει, με όλοι την αγαπημένη σου οικογένεια θα είσαι εκεί, μαζί και εμείς να σου πούμε το ύστατο αντίο».

Όλη η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Σχετικά με το λαϊκό προσκύνημα, την τελετή αποχαιρετισμού και την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη, από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ γίνονται γνωστά τα εξής:

Σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 3.00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 7.00 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί επίσης την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα, και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει στις 3.00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement