Μίκης Θεοδωράκης: Συμφώνησαν για την ταφή – Διαφωνούν για το γραφείο τελετών

Advertisement

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί για τον τόπο της ταφής του Μίκη Θεοδωρακη. Η κόρη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη συμφώνησε να γίνει σεβαστή η τελευταία επιθυμία του πατέρα της να ταφεί στον Γαλατά Χανίων. Ωστόσο, υπάρχει πλέον διένεξη για το γραφείο τελετών.

Πριν από λίγο, το δικαστήριο, με νέα προσωρινή διαταγή, δίνει το δικαίωμα στους εκτελεστες της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να επιλέξουν και το γραφείο τελετών.

Η οριστική δικαστική απόφαση θα εκδοθεί  αύριο το πρωί στις 08:00. Όπως αναφέρουν οι εκτελεστές, μετά την εξέλιξη αυτή το λαϊκό προσκύνημα θα εκτελεστεί κανονικά.

Advertisement

Κατά τη συζήτηση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, οι δύο πλευρές – ο εκτελεστής της τελευταίας βούλησης του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, Γ. Αγοραστάκης, και οι συγγενείς του, Μυρτώ Θεοδωράκη, Μαργαρίτα και Γιώργος- εξέφρασαν την κοινή τους θέληση να ακολουθηθεί η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη ως προς τον ενταφιασμό του και τον τόπο αυτού.

Ωστόσο, η πλευρά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη υποστήριξε ότι «κάνει σεβαστή την τελευταία βούληση του πατέρα της», με εξαίρεση το θεμα ανάθεσης επιλογής γραφείου, καθώς, κατά την ίδια, θα πρέπει να επιλέγει το συγκεκριμένο γραφείο που έχει ήδη ασχοληθεί με το ζήτημα.

Μάλιστα, o πληρεξούσιος δικηγόρος του Γ. Αγοραστάκη δήλωσε ότι παραιτείται του αιτήματος για το συγκεκριμένο γραφείο τελετών, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες. «Για να εκτελεστεί η επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, παραιτείται ως προς την επιλογή γραφείου τελετων με τη δήλωση ότι διατηρεί το δικαίωμα επιλογής του γραφείου σύμφωνα με τη ρητή δευσμευσή του εκλιπόντος» ανάφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «μιλάμε για μια κορυφαία προσωπικότητα, γνωστό σε όλον τον πλανήτη. Δεν είναι απλά ένας νεκρός».

Advertisement

Σε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των συγγενών του Μίκη Θεοδωράκη προχώρησε το γραφείο τελετών το οποίο έχει αναλάβει αυτή τη στιγμή τη σορό του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη. Πρόκειται για το γραφείο που έχει εξουσιοδοτήσει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη για την οργάνωση της κηδεία του.

«Το φέρετρο έχει ήδη παραγγελθεί και κατασκευαστεί από εξάμηνο και έχει κάποιο κόστος. Και ο νόμος δεν δίνει το δικαίωμα στον Γ. Αγοραστάκη να επιλέξει γραφείο τελετών. Δεν προβλεπεται ο καθορισμός του γραφείο τελετών στον νόμο» υποστήριξε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του γραφείου, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ως προς το σκέλος του τόπου της ταφής δήλωσε «συναινούμε ως προς την αίτηση».

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement