«Κίτρινη κάρτα», αλλά όχι διαγραφή για τον Μπογδάνο από την κυβέρνηση

Advertisement

Στο απυρόβλητο ο βουλευτής παρά τη ρατσιστική του ενέργεια, με τον Γ. Οικονόμου να περιορίζεται σε μια χλιαρή αποδοκιμασία, ενώ η οργή ξεχειλίζει.

«Σταθερά ακροδεξιά» επιμένει η κυβέρνηση με την προκλητική της κάλυψη στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο κατά την πρώτη επίσημη τοποθέτηση για ένα ζήτημα που απασχολεί εντόνως την επικαιρότητα και έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις από πολίτες και κόμματα.

Μετά από τη σιωπή σχεδόν τριών ημερών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγκάστηκε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών να απαντήσει επί του θέματος. Στην πρώτη επίσημη τοποθέτηση του Μαξίμου για τη ρατσιστική ενέργεια του «γαλάζιου» βουλευτή ο Γιάννης Οικονόμου περιορίστηκε στο να πει ότι… την επόμενη φορά η κυβέρνηση θα είναι πιο αυστηρή με στελέχη της και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

«Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι τα ανθρωπινά δικαίωμα όσων βρίσκονται ελληνική επικράτεια. Αυτή η αρχή είναι αδιαπραγμάτευτη. Όλα τα στελέχη πρέπει να ακολουθούν αυτήν την αρχή. Η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν λάθος και δεν συνάδει με τις αρχές μας και την ιστορία μας. Ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με την απάντησή του να θυμίζει σε πολλούς την αντίστοιχη κάλυψη που είχε προσφέρει η Ν.Δ. και στον Γιάννη Καλλιάνο για τις αδιανόητες δηλώσεις του με θέμα την καταγγελία 17χρονης για βιασμό της από τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Ρούμπεν Σεμέδο.

Advertisement

Σημειώνεται ότι μετά την κίνηση του Κ. Μπογδάνου να αναπαράγει ακροδεξιό δημοσίευμα ιστοσελίδας που στοχοποιούσε παιδιά νηπιαγωγείου ξέσπασε μεγάλη οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην Ελληνικής Λύσης, εκτόξευσαν πυρά προς την κυβέρνηση, ζητώντας τη διαγραφή του βουλευτή. Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με ανάρτηση στο Twitter.

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, επανήλθε στο θέμα διατυπώνοντας ερωτήματα για το γεγονός ότι δεν έχει παρέμβει ακόμη η Δικαιοσύνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τονίζει πως «ο κ. Μητσοτάκης δυο μέρες τώρα καλύπτει και δεν τολμά να διαγράψει τον φασίστα Μπογδάνο που στοχοποίησε νήπια. Επιβεβαιώνει ότι είναι ένας αδύναμος Πρωθυπουργός, που φοβάται ακόμα και έναν Μπογδάνο».

Advertisement

«Όσο για τη Δικαιοσύνη, συνεχίζει να κωφεύει για τη σωρεία αδικημάτων από τη δημοσιοποίηση στοιχείων ανηλίκων και τη στοχοποίηση τους με τον ρατσιστικό οχετό του βουλευτή της ΝΔ. Σε μια ευνομούμενη Πολιτεία η παρέμβαση της θα θεωρούνταν αυτονόητη» καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement