Σε δίκη για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες παραπέμπεται ο «Dr Kontos»

Advertisement

Δώδεκα ανθρωποκτονίες και δεκατέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονιών καταλογίζονται στον 47χρονο εμφανιζόμενο ως διακεκριμένο ογκολόγο, γνωστό ως «Dr Kontos», με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που τον παραπέμπει σε δίκη, αλλά και άλλα δεκαέξι πρόσωπα που παραπέμπονται ως συνεργοί του βασικού κατηγορούμενου.

Αποδεχόμενο την πρόταση της Εισαγγελέως Αγγελικής Κουρινιώτη, το Δικαστικό Συμβούλιο διατάσσει την παραπομπή σε δίκη του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» για σωρεία κατηγοριών που αφορούν τους θανάτους 12 βαρέως ασθενών οι οποίοι εγκατέλειψαν τις θεραπείες τους και αφέθηκαν στις δήθεν θεραπείες του «Dr Kontos» αλλά και για εκείνες των 14 ασθενών που κινδύνευσαν σοβαρά λόγω της εμπιστοσύνης που έδειξαν στον κατηγορούμενο και τις επικίνδυνες θεραπείες που προσέφερε έναντι αμοιβής, σύμφωνα με την κατηγορία.

Ο 47χρονος παραπέμπεται στο Κακουργιοδικείο αντιμέτωπος με σοβαρότατες κατηγορίες που αφορούν ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Advertisement

Με το βούλευμα παραπέμπονται σε δίκη και 16 συγκατηγορούμενοι του «Dr Kontos» ως συνεργοί στην δράση του. Μεταξύ των συγκατηγορουμένων του δήθεν εξειδικευμένου κορυφαίου γιατρού είναι ένας πρώην βουλευτής και υπουργός, ιατρός στο επάγγελμα, γιατροί, στελέχη ιδιωτικής κλινικής, επιχειρηματίας που ασχολείται με εμπόριο βοτάνων αλλά και μία μοναχή.

Ο ίδιος ο βασικός κατηγορούμενος αρνείται πως ευθύνεται για θανάτους ασθενών στους οποίους χορηγούσε θεραπείες βοτάνων δηλώνοντας κατά την πρώτη απολογία του στον ανακριτή «εμπειρικός βοτανολόγος». Τονίζοντας μάλιστα πως οι ασθενείς που προσέγγιζε δεν είχαν πιθανότητες να ζήσουν είχε αναφέρει: «Προσέφερα θεραπευτικές υπηρεσίες ή σε περίπτωση που κάποιος δεν αποδέχεται αυτές τις μεθόδους, προσέφερα θετικές, αν μη τι άλλο, υπηρεσίες Placebo.. Το ζητούμενο ήταν η ποιοτική επιμήκυνση της ζωής, των κατά τα λοιπά, δυστυχώς, ετοιμοθάνατων ανθρώπων». Ισχυρίζεται επίσης πως οι συγκατηγορούμενοι του δεν έχουν καμία ευθύνη στην υπόθεση καθώς -όπως αναφέρει- τους είχε παραπλανήσει για την πραγματική του ταυτότητα.

Ο 47χρονος συνελήφθη τον Ιούνιο του 2020 μετά από πολύμηνη έρευνα της Αστυνομίας που είχε καταγγελίες για τη δράση του και η αρχική δίωξη που του ασκήθηκε αφορούσε τον θάνατο τριών ασθενών, δύο εκ των οποίων ανήλικα παιδιά. Στην πορεία της ανάκρισης που χειρίστηκε ο 1ος Τακτικός Ανακριτής, αποδείχθηκε ότι οι θάνατοι ασθενών που αφέθηκαν στα χέρια του «Dr Kontos», διακόπτοντας τις θεραπείες τους, ήταν πολύ περισσότεροι από τρεις. Στις δικαστικές Αρχές τέθηκαν στοιχεία και για περιπτώσεις που ασθενείς αντιμετώπισαν σοβαρότατο κίνδυνο ζωής, μεταξύ δε αυτών και ασθενής που μετά από χειρουργείο σε ιδιωτική κλινική, παρουσία του «Dr Kontos», για τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη, κατέστη σε ποσοστό 92% ανάπηρος.

AMΠΕ

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement