Θεσσαλονίκη: Nεκρός από κορωνοϊό ο χειρουργός Χρήστος Κωνσταντάρας – Ήταν εμβολιασμένος

Advertisement

Ο καθηγητής Ιατρικής και χειρουργός στον «Άγιο Λουκά» Χρήστος Κωνσταντάρας έφυγε από τη ζωή από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Ιατρικής και χειρουργός στην ιδιωτική κλινική «Άγιος Λουκάς» Χρήστος Κωνσταντάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής έχασε τη ζωή του από επιπλοκές του κορωνοϊού και ήταν διπλά εμβολιασμένος.

Advertisement

Ο Χρήστος Κωνσταντάρας, ως ιατρός, ήταν στις πρώτες ομάδες πληθυσμού που είχαν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό και συγκεκριμένα είχε εμβολιαστεί με την πρώτη δόση στις 13 Ιανουαρίου και τη δεύτερη στις 3 Φεβρουαρίου. Να σημειωθεί ότι, παρά την περί του αντιθέτου φημολογία που έχει διακινηθεί, ο καθηγητής δεν ήταν καρκινοπαθής, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στη Voria.gr ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος.

Να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα για την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου για τους υγειονομικούς ανοίγει την στις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος είχε ζητήσει με ανακοίνωσή του να δοθεί άμεσα από τις αρμόδιες αρχές η δυνατότητα στους υγειονομικούς να πραγματοποιήσουν και τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να προστατευθούν.

Advertisement

Όπως αναφέρει η κλινική σε ανακοίνωσή της, «η διοίκηση και το προσωπικό της Κλινικής «Άγιος Λουκάς», με ιδιαίτερα αισθήματα βαθιάς οδύνης, συμμετέχουμε στο πένθος για την αναχώρηση από τη ζωή του εκλεκτού και αξέχαστου συνεργάτη μας, χειρουργού Χρήστου Κωνσταντάρα».

Ο Χρήστος Κωνσταντάρας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ήταν «εξαιρετικά πεπειραμένος και άρτια καταρτισμένος χειρουργός, υπήρξε γιατρός υψηλοτάτου Ιπποκρατικού ήθους και συνεργάστηκε με τον «Άγιο Λουκά» επί δεκαετίες, παράλληλα προς τη συνεπέστατη πανεπιστημιακή σταδιοδρομία του. Άνθρωπος προσηνής, πάντοτε χαμογελαστός, με διάθεση υπηρεσίας και προσφοράς, «έγραψε ιστορία» επί δεκαετίες, αφήνοντας μνήμη αγαθή σε όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του».

Όπως προσθέτει, ο χειρουργός ήταν «υποδειγματικός οικογενειάρχης, αφήνει πίσω του την εξαιρετική σύζυγό του και δύο παιδιά, γιο και θυγατέρα, προικισμένους χειρουργούς, που συνεχίζουν επάξια την οικογενειακή παράδοση».

Καταληκτικά ο «Άγιος Λουκάς» τονίζει ότι «η Κλινική μας χάνει τον πιστότερο και συνεπέστερο συνεργάτη της, που θα μείνει στη μνήμη και στην καρδιά μας για πάντα. Στη σύζυγο και στα παιδιά του εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας και διαβεβαιώνουμε για την ολόψυχη συμμετοχή μας στο πένθος τους. Η μνήμη του Χρήστου Κωνσταντάρα, ανεπίληπτη, τιμημένη, μένει στην ιστορία μας».

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement