Νέο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης σε γυναικεία ομάδα

Advertisement

Η North Carolina Courage, ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της North American Women’s League (NWSL), απέλυσε τον προπονητή, Πολ Ρίλεϊ, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένου του εξαναγκαστικού σεξ, από πρώην επαγγελματίες παίκτριες.

«Ο Πολ Ρίλεϊ απολύθηκε αμέσως, μετά τους πολύ σοβαρούς ισχυρισμούς για ανάρμοστη συμπεριφορά. Ο σύλλογος, στηρίζει τις παίκτριες, οι οποίες έκαναν τις καταγγελίες και τις συγχαίρουμε που μοιράστηκαν με θάρρος τις ιστορίες τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.

Η απόλυση του Ρίλεϊ, προέκυψε μετά την δημοσίευση ενός άρθρου από την ιστοσελίδα «The Athletic», όπου η Σινιντ Φάρελι και η Μελίνα Σιμ, κατήγγειλαν ότι χρειάσθηκε να αντιμετωπίσουν πολλές φορές, από το 2010, την ανάρμοστη συμπεριφορά του 58χρονου Αγγλου.

Advertisement

Η Φάρελι, η οποία συνεργάσθηκε με τον Ρίλεϊ σε τρεις διαφορετικές ομάδες, σε διαφορετικά πρωταθλήματα, κατηγόρησε τον προπονητή ότι την είχε αναγκάσει σε «εξαναγκαστικό σεξ» ενώ ήταν επικεφαλής της ομάδας της Φιλαδέλφειας. Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε, ένα βράδυ, όταν πήγε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μετά από μια ήττα στον τελικό μίας διοργάνωσης, ο Ράϊλι της είπε: «Αυτό, θα το πάρουμε στους τάφους μας».

Οι δύο παίκτριες, ισχυρίσθηκαν επίσης, ότι μία άλλη φορά, όταν ο Ρίλεϊ προπονούσε την ομάδα Portland Thorns, τις ανάγκασε να φιληθούν στο διαμέρισμά του. «Αυτός ο τύπος έχει τις δικές του μοναδικές πρακτικές», δήλωσε η Σιμ.

Από την πλευρά του, ο Ρίλεϊ αρνήθηκε τις κατηγορίες, διαβεβαιώνοντας ότι οι ισχυρισμοί είναι «εντελώς ψευδείς» και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν έκανα σεξ με αυτές τις παίκτριες».

Advertisement

Ωστόσο, η Αμερικανίδα διεθνής, Αλεξ Μόργκαν, η οποία αγωνίσθηκε υπό τις οδηγίες του Ρίλεϊ, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς των δύο παικτριών και είπε ότι προσπάθησε να τις βοηθήσει να καταθέσουν μια αναφορά στην διοργανώτρια αρχή.

«Είμαι αηδιασμένη και έχω πάρα πολλές σκέψεις να μοιρασθώ αυτήν την στιγμή. Συμπέρασμα: Προστατέψτε τις παίκτριες σας. Κάντε ό,τι είναι σωστό, NWSL», έγραψε η Μόργκαν σε ανάρτηση της στο Twitter.

ΑΜΠΕ

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement