Κι όμως κινούνται… (περί ίδρυσης νέου κόμματος στον χώρο της Δεξιάς)

Advertisement
Λοιπόν, όλα αυτά που ακούγονται ή γράφονται περί ίδρυσης νέου κόμματος στον χώρο της Δεξιάς κάθε άλλο παρά φήμες είναι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έχουν πλήρως αποστασιοποιηθεί από την παράταξη δέχονται κρούσεις για το αν θα μετείχαν σε μια προσπάθεια για την ίδρυση ενός νέου κόμματος. Μιλάμε για πρώην υπουργούς και βουλευτές που είτε έχουν αποκλειστεί από τη σημερινή ηγεσία είτε διαφωνούν κάθετα με την πολιτική και τις επιλογές του Κυρ. Μητσοτάκη. Οι επαφές είναι πολλές και ο κύκλος συνεχώς μεγαλώνει, λένε οι ίδιες πληροφορίες…

Αλλαγές εν όψει…

Σε τροχιά εσωκομματικών εκλογών μπαίνουν στη Νέα Δημοκρατία από τις αρχές Οκτωβρίου, με τελικό σημείο το Συνέδριο του Δεκεμβρίου. Στις 24 του (επόμενου) μήνα θα στηθούν κάλπες για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στις κομματικές οργανώσεις αλλά και για την εκλογή αντιπροσώπων στο Συνέδριο, όπου θα εκλεγεί νέα Πολιτική Επιτροπή, με τις πληροφορίες να λένε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης επιθυμεί την είσοδο νέων προσώπων στο όργανο αυτό. Την ίδια στιγμή ενισχύονται οι πληροφορίες (είχε γράψει σχετικά το «ΠΑΡΟΝ» την περασμένη Κυριακή) που θέλουν διάδοχο του Γ. Στεργίου στη θέση του γραμματέα τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Π. Μαρινάκη.

Ρίχνουν δίχτυα…

Εν όψει εκλογών, από την κυβέρνηση… ρίχνουν δίχτυα προς την πλευρά των δημοσίων υπαλλήλων, όπου η Νέα Δημοκρατία υστερεί σημαντικά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν την κατάσταση, κυβερνητικά στελέχη έ­χουν μπει σε ένα ράλι εξαγγελιών, υποσχέσεων κ.λπ. Για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, καθιέρωση μπόνους παραγωγικότητας, έξτρα ημέρες άδειας κ.ά. Η προσπάθειά τους θα είναι δύσκολη και με αμφίβολα αποτελέσμα­τα, καθότι στη συνείδηση της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων η κυβέρνηση και ειδικότερα ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι ταυτισμένοι με τη συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις απολύσεις ακόμη και δημοσίων υπαλλήλων. Οπότε το κλίμα αυτό πολύ δύσκολα θα αλλάξει και δη σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement