Φλώρινα: Νέα σελίδα για το θρυλικό Ξενία (βίντεο)

Advertisement

Νέα σελίδα στη μακρόχρονη ιστορία του γυρίζει το θρυλικό Ξενία της Φλώρινας που ύστερα από τη ριζική ανακαίνισή του επέστρεψε ως «The Lynx Mountain Resort» και φιλοδοξεί να βάλει το δικό του λιθαράκι στο να καταστεί η Φλώρινα ο απόλυτος προορισμός της δυτικής Μακεδονίας.

Άλλωστε, όπως εξηγεί ο Κωνσταντίνος Τόττης, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου εταιρειών, η είσοδος του ομίλου στον τουριστικό κλάδο έγινε με πολύ συναίσθημα και αγάπη για την πατρίδα της οικογένειας, τη Φλώρινα. «Φτιάξαμε μια πολύ ωραία μονάδα που πιστεύουμε πως θα ταράξει τα λιμνάζοντα τουριστικά νερά της περιοχής. Θέλουμε να βάλουμε τη Φλώρινα στον τουριστικό χάρτη», λέει χαρακτηριστικά.

Στην προοπτική αυτή αναμένεται να συμβάλει η προνομιακή τοποθεσία του πεντάστερου ξενοδοχείου, στον λόφο του Αγία Παντελεήμονα, στην «καρδιά» ενός καταπράσινου φυσικού περιβάλλοντος με πανοραμική θέα στην πόλη της Φλώρινας αλλά και προς το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας- Πισοδερίου.

Advertisement

Ήταν τον Οκτώβριο του 1960, όταν άνοιγε τις πύλες του το Ξενία, που άφησε εποχή στο ξενοδοχειακό και τουριστικό τοπίο της Φλώρινας. Το 1975 εξαγοράστηκε από τους αδελφούς Τόττη και συνέχισε τη λειτουργία του μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ‘90. Τώρα επανέρχεται ανανεωμένο μετά την εκ βάθρων ανακαίνιση των υποδομών του, που βασίστηκε στη φιλοσοφία της δημιουργίας «κομψών χώρων με nordic αισθητική» στα 38 πολυτελή δωμάτια και σουίτες με πλήρεις παροχές που διαθέτει, στο εστιατόριο «6 Lakes», στο νέο εστιατόριο- μπαρ που ετοιμάζεται να λειτουργήσει στο τέλος του μήνα, το «Οράν», στο μπαρ «Cedrus», όπως και στο «White Mist Spa» και το πλήρως εξοπλισμένο Technogym γυμναστήριο. «Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Δεν το είδαμε τόσο επιχειρηματικά, θα έλεγα ότι μάλλον επικράτησε το συναίσθημα και πιστεύω ότι στο τέλος θα ανταμειφθούμε», σημειώνει ο κ. Τόττης.

Το ανακαινισμένο ξενοδοχείο άρχισε να λειτουργεί τον Φεβρουάριο του 2020, ωστόσο η βίαιη εισβολή του κορονοϊού στη ζωή όλων και οι συνέπειες που είχε και στον τουριστικό κλάδο «πάγωσαν» προσωρινά τη λειτουργία του. «Ήταν ένας αγώνας μετ’ εμποδίων. Ανοίξαμε και κλείσαμε δύο φορές. Ουσιαστικά τα εγκαίνια δεν τα κάναμε. Σκοπεύουμε να τα κάνουμε τώρα. Ευελπιστούμε ότι δεν θα έχουμε και τρίτη διακοπή και θα επιτρέψουν οι συνθήκες να λειτουργήσουμε απρόσκοπτα. Νομίζω ότι όσοι δοκιμάσουν τις υπηρεσίες μας θα μείνουν ευχαριστημένοι και το ξενοδοχείο θα καταστεί προορισμός», εξηγεί ο κ. Τόττης.

ΑΜΠΕ

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement