Αποκάλυψη-σοκ Αντώνη Σαμαρά: Η Μέρκελ του πρότεινε οικονομικά ανταλλάγματα για ένα Grexit!

Advertisement

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για το βιβλίο που συγγράφει ο πρώην πρωθυπουργός. Είχαν προηγηθεί οι αποκαλύψεις Βενιζέλου-Πικραμμένου για το τι πραγματικά συνέβαινε την περίοδο 2012-2015.

Τελικά έχουμε να πληροφορηθούμε πολλά ακόμα για το τι πραγματικά συνέβη τον καιρό των μνημονίων, ιδίως την περίοδο 2010-2015. Διαβάζουμε, για παράδειγμα, στο «Βήμα» -και συγκεκριμένα στον «Βηματοδότη»- της περασμένης Κυριακής, πως ο Αντώνης Σαμαράς συγγράφει βιβλίο, που αφορά ολόκληρη την πολιτική του ζωή (προφανώς ως αυτοβιογραφία) και στο οποίο υπάρχει ξεχωριστό κεφάλαιο, ειδικά για τη Μέρκελ.

«Του ζήτησε (σσ: η Μέρκελ) να τον συναντήσει κατ΄ ιδίαν προσφέροντάς του οικονομικά ανταλλάγματα για ένα Grexit. Ο Αντώνης Σαμαράς με οργίλο ύφος της απάντησε ότι ούτε καν το συζητεί και περιγράφει με λεπτομέρειες τους αυθεντικούς διαλόγους», γράφει χαρακτηριστικά ο «Βηματοδότης»-και έχει πραγματικά ιδιαίτερο ιστορικό, αλλά και πολιτικό ενδιαφέρον η αποκάλυψη αυτή! Το Grexit, δηλαδή, δεν ήταν ένα γεγονός που έπεσε στο τραπέζι το 2015, με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία! Υπήρχε ως επιλογή ηγετικών προσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως του Βερολίνου από το 2012, επί κυβερνήσεων Σαμαρά-Βενιζέλου! Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, άλλωστε, είχε αποκαλύψει πως είχε σχετική πρόταση από τον Β. Σόιμπλε.

Κυρίως, όμως, υπάρχει η αποκάλυψη-ομολογία του Παναγιώτη Πικραμμένου, αντιπροέδρου της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις 27 του Σεπτεμβρίου, δυο εβδομάδες δηλαδή πριν, πως το 2012 η κυβέρνηση Σαμαρά είχε σχέδιο κλεισίματος των τραπεζών! ««Είχαμε φτάσει πραγματικά στα όρια της χρεοκοπίας. Εάν οι εκλογές δεν έβγαζαν καθαρό αποτέλεσμα, θα κλείναμε τις τράπεζες. Οι αναλήψεις ήταν δυσθεώρητες και χρήματα δεν υπήρχαν. Εσωτερικά το είχαμε συζητήσει, όχι με τους ξένους. Είχαμε καταρτίσει σχέδιο να κλείσουν οι τράπεζες. Το οποίο υπάρχει ακόμη στην τράπεζα της Ελλάδος. Αν παρετείνετο η αβεβαιότητα για κάποιο μεγάλο διάστημα θα έκλειναν. Τότε ζητούσαμε συνέχεια τον έκτακτο δανεισμό, που τον παίρνουμε δίνοντας περιουσιακά στοιχεία ως ενέχυρα. Μας είχαν αρνηθεί να μας δώσουν παραπάνω (…) Είχαμε κάνει ένα σχέδιο πώς θα οργανώσουμε τα πράγματα(…) Αυτά είναι πολύ δυσάρεστα πράγματα και καλύτερα να τα ξεχάσουμε διότι η χώρα έχει κάνει άλματα προόδου από τότε», είχε αποκαλύψει ο Παναγιώτης Πικραμμένος, χωρίς να διαψευστεί.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν διαψεύστηκε από κανέναν για την αποκάλυψη αυτή, ούτε καν από την Τράπεζα της Ελλάδας, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε πως σχέδιο κλεισίματος των τραπεζών υπήρχε από το 2012! Όπως καταλαβαίνετε, όντως έχουμε πολλά να πληροφορηθούμε ακόμα για την δεκαετή περίοδο των μνημονίων και, κυρίως, για την περίοδο 2010-2015!

Advertisement

ΥΓ: Όσο για το βιβλίο του Αντώνη Σαμαρά, όντως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον!

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement