Στις 8-11 Σεπτεμβρίου 2022 το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις

Advertisement

Για τις 8-11 Σεπτεμβρίου ορίστηκε η διεξαγωγή του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, που θα αποτελέσει τον 10ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA για το 2022.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο της FIA κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του οριστικοποίησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι για το 2022, που όπως και φέτος θα αποτελείται από 13 γύρους, με την αυλαία να ανοίγει παραδοσιακά από το Ράλι του Μόντε Κάρλο.

Το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις φαίνεται να βρίσκει μια νέα θέση στο ημερολόγιο, καθώς για δεύτερη συνεχή χρονιά θα διεξαχθεί στις αρχές του φθινοπώρου, και συγκεκριμένα στις 8-11 Σεπτεμβρίου. Οι άστατες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή του αγώνα τον περασμένο μήνα, κατά την επιστροφή του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις στο WRC έπειτα από οκτώ χρόνια, σε καμία περίπτωση δεν επηρέασαν τη διεξαγωγή του, με αποτέλεσμα η FIA να διατηρήσει στην ίδια θέση τον αγώνα.

Advertisement

Με αφορμή την ανακοίνωση της ημερομηνίας του αγώνα, ο υφυπουργός Αθλητισμού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε: «Ο εθνικός μας αγώνας επανήλθε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και επανασυστήθηκε με το νέο, σύγχρονο πρόσωπό του σε παλιούς και νέους φίλους.

Αυτό το νέο πρόσωπο του αγώνα δεν εξαντλείται σε μία και μόνο χρονιά. Για την ακρίβεια, έχουμε ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της χώρας μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ τουλάχιστον μέχρι και το 2023, ωστόσο από σήμερα κιόλας βάζουμε τις βάσεις για την αμέσως επόμενη χρονιά, το 2022.

Από σήμερα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ημερομηνία του επόμενου ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανάπαυλας. Ο αγώνας μας, έπειτα και από την επιτυχή διοργάνωσή του υπό άστατες καιρικές συνθήκες, βρήκε μια νέα θέση στο ημερολόγιο του WRC, αφού και για το 2022 η διεξαγωγή του θα γίνει το Σεπτέμβριο.

Advertisement

Και η Πολιτεία αυτό που θα εγγυηθεί είναι ακόμα μία εξαιρετική -με πολλές εκπλήξεις- διοργάνωση!».

Σε ό,τι αφορά το ημερολόγιο στο σύνολό του, προβλέπεται και πάλι η διεξαγωγή του Ράλι Ιαπωνίας, που φέτος δε διεξήχθη λόγω των επιπτώσεων της Covid-19 στη χώρα, ενώ «ανοιχτή» παραμένει μία θέση στο δεύτερο μισό του Αυγούστου, που φέτος πραγματοποιήθηκε το Ράλι Βελγίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του WRC για το 2022:

Αγώνας                  Επιφάνεια                 Ημερομηνία
Μόντε Κάρλο             Μικτή                     23 Ιανουαρίου
Σουηδία                 Χιόνι                     27 Φεβρουαρίου
Κροατία*                Άσφαλτος                  24 Απριλίου
Πορτογαλία              Χώμα                      22 Μαΐου
Ιταλία                  Χώμα                       5 Ιουνίου
Κένυα                   Χώμα                      26 Ιουνίου
Εσθονία                 Χώμα                      17 Ιουλίου
Φινλανδία               Χώμα                       7 Αυγούστου
Θα ανακοινωθεί          Άσφαλτος                  21 Αυγούστου
ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις      Χώμα                      11 Σεπτεμβρίου
Νέα Ζηλανδία*           Χώμα                       2 Οκτωβρίου
Ισπανία                 Άσφαλτος                  23 Οκτωβρίου
Ιαπωνία                 Άσφαλτος                  13 Νοεμβρίου.

 

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement