Οριστικά τον Φεβρουάριο το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Advertisement

Συνέδρια στις 13 Περιφέρειες και περιοδείες του προέδρου του κόμματος. Τρίμηνο εγγραφής νέων μελών. Τη Δευτέρα Πολιτικό Συμβούλιο, το Σαββατοκύριακο συνεδρίαση της ΚΠΕ

Στην ευθεία για την τελική αντεπίθεση ενόψει των εκλογών, όποτε και αν αυτές γίνουν, βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφετηρία το Συνέδριό του, που πραγματοποιείται οριστικά τον προσεχή Φεβρουάριο.

Το θέμα συζητήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στο Πολιτικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν σε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα, όπου και θα επισημοποιηθούν οι σχετικές αποφάσεις. Το προσεχές Σαββατοκύριακο, μάλιστα, θα συνεδριάσει για το θέμα η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, που θα καθορίσει τον οδικό χάρτη και το πλαίσιο του Συνεδρίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται διατεθειμένος το Συνέδριο να αποτελέσει ένα εξωστρεφές γεγονός και για το λόγο αυτό προγραμματίζει ένα τετράμηνο δράσης στην κοινωνία. Μεταξύ άλλων:

-Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει αναπτυξιακά Συνέδρια σε κάθε μια από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, με συμμετοχή και περιοδείες του ιδίου, αλλά και με την παρουσία όλων των φορέων της κάθε περιοχής.

Advertisement

-Θα υπάρξει τρίμηνο εγγραφής νέων μελών στο κόμμα.

Την προσεχή Πέμπτη, επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει την πρότασή του για τους νέους, σε μεγάλη εκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τη σχετική στασιμότητα που εμφανίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις μικρότερες ηλικίες είναι πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου, ενώ παρά τις συνεχείς προσπάθειές του με διαρροές περί «πακέτου μέτρων» ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατορθώνει να πλησιάσει τη νέα γενιά.

Όπως έγραψε το iEidiseis το προηγούμενο Σάββατο, από τις 21 έως τις 24 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το Συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Στο Συνέδριο αναμένεται να αποχωρήσει από τη θέση του Γραμματέα ο Σωτήρης Αλεξίου, που θα κάνει το διδακτορικό του, ενώ ως φαβορί για τη θέση εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος Βλαχάκης, διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός. Σύμφωνα δε πληροφορίες, θα υπάρχει μεγάλη ανανέωση, αλλά και διεύρυνση του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement