Γιάννης Μπουτάρης: «Θα πεθάνω με ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι»

Advertisement

«Το 1989 εγώ ήμουνα μέχρι τα αφτιά στο αλκοόλ.. Η γυναίκα μου ήταν με κάποιον άλλον. Της είπα «δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα.. Έλα να ξαναρχίσουμε τη ζωή μας»».

Ο Γιάννης Μπουτάρης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο OPEN, μίλησε ανοιχτά για την εξάρτηση από το αλκοόλ καθώς και για την ιδιαίτερη σχέση του με τη γυναίκα της ζωής του.

Mε αφορμή το βιβλίο του, «Εξήντα Χρόνια Τρύγος», o πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, είπε στο Open: «Είμαι πάρα πολύ δραστήριος, ασχολούμαι με πάρα πολλά πράγματα. Όταν κάτι με ενδιαφέρει πολύ είμαι πάρα πολύ αφοσιωμένος – είτε αυτό είναι ένα αντικείμενο, είτε ένας έρωτας, είτε οτιδήποτε. Το τρίτο είναι η αισθητική, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς ωραία πράγματα γύρω μου».

Όσον αφορά τη σχέση του με το αλκοόλ δήλωσε, «Ένα πράγμα που θα μπορούσε να με χαρακτηρίσει, είναι η σχέση μου με το κρασί. Ακόμα κι όταν πεθάνω, θα πεθάνω με ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι… Εγώ είμαι αλκοολικός, παρόλο που πολλοί μου λένε ότι «δεν είσαι, αφού δεν πίνεις». Όχι, όλοι οι αλκοολικοί λέμε πάντα ότι «εγώ είμαι αλκοολικός». Να μην πιώ σήμερα, τί θα γίνει αύριο, δεν ξέρω».

Τέλος, συγκίνησαν τα όσα ανέφερε και για τη σχέση που έχει με τη γυναίκα του: «Τη γυναίκα μου τη γνώρισα το 1954, ήμασταν 1η γυμνασίου. Από τότε άρχισε μια πολιορκία.. Το 1958 τα φτιάξαμε.. Μετά χωρίσαμε.. Μετά από χρόνια.. Το 1989 εγώ ήμουνα μέχρι τα αφτιά στο αλκοόλ.. Η γυναίκα μου ήταν με κάποιον άλλον. Της είπα «δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα.. Έλα να ξαναρχίσουμε τη ζωή μας»».

Advertisement

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement