Ανεμβολίαστοι ο 29χρονος και η 34χρονη που πέθαναν από κορονοϊό στα Τρίκαλα

Advertisement

Δεν είχαν κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού ο 29χρονος και η 34χρονη που πέθαναν στα Τρίκαλα ενώ σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Τρικάλων άργησαν να πάνε στο νοσοκομείο.

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία των Τρικάλων καθώς μέσα σε λίγες μέρες ένας 29χρονος και μια 34χρονη έχασαν την ζωή τους από τον κορονοϊό. Επίσης, στη γειτονική Λάρισα πέθανε ένας 32χρονος από την Καρδίτσα στη μονάδα covid ενώ τη μακάβρια λίστα των νέων που έχασαν τη μάχη με τη νόσο τις τελευταίες μέρες συμπλήρωσε ένας 30χρονος από τα Καλάβρυτα που πέθανε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρίου στην Πάτρα.

Ο διοικητής νοσοκομείου Τρικάλων, Κωνσταντίνος Γρηγορίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης ανέφερε ότι τόσο ο 29χρονος όσο και η 34χρονη ήταν ανεμβολίαστοι. «Ο 29χρονος με το που ήρθε στο νοσοκομείο, εισήχθη αμέσως στη ΜΕΘ. Ήταν περίπου 10 μέρες στο σπίτι του, νοσούσε με πυρετό και πνευμονία και άργησε να έρθει, ενώ δεν είχε καθόλου υποκείμενα νοσήματα», είπε ο κ. Γρηγορίου.

Advertisement

Όσο για την 34χρονη ξεκαθάρισε πως δεν νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο καθώς όταν διακομίσθηκε σε αυτό ήταν ήδη νεκρή. Έτσι, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της και η τυχόν ύπαρξη υποκείμενων νοσημάτων θα γίνει νεκροψία. Πάντως και οι δύο νέοι σύμφωνα με τον κ. Γρηγορίου άργησαν να πάνε στο νοσοκομείο.

Τέλος, ο ίδιος σημείωσε ότι τα ποσοστά εμβολιασμού στα Τρίκαλα είναι χαμηλά της τάξεως του 52%-53% με τα μεγαλύτερα ποσοστά να είναι στον δήμο Τρικκαίων και τα χαμηλότερα στα χωριά και ιδίως στους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους που ακόμη διστάζουν παρά τις προσπάθειες κλιμακίων του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί τοπικές ενημερώσεις στην περιοχή.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement