Ένα βήμα πριν την ανακοίνωση ο Γιώργος: Άνω-κάτω το Κίνημα Αλλαγής

Advertisement

Στελέχη μαζεύουν υπογραφές που τον προτρέπουν να επιστρέψει- Γιατί ο Λοβέρδος επιδιώκει να είναι ο «αντίπαλος πόλος» το χαρτί της ανανέωσης για τον Νίκο Ανδρουλάκη, η επιμονή των Παύλου Γερουλάνου και Χάρη Καστανίδη, Ευχάριστη έκπληξη ο Χρηστίδης, μισό βήμα πριν την απόσυρση ο Κεγκέρογλου.

Ο πρώην πρωθυπουργός λίγο πριν το μεσημέρι της Τρίτης επρόκειτο να αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη, προσκεκλημένος σε μια μεγάλη συναυλία του Ζ. Λιβανελί για τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη, όπου θα συναντηθεί και με τον Δήμαρχο της πόλης με τη σκέψη στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την ελληνοτουρκική φιλία, με την επιστροφή στην Αθήνα να είναι προγραμματισμένη για νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα, καθώς οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ λήγουν στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης. Μέχρι το πρωί της Τρίτης ο πρώην πρωθυπουργός, που θα συγκεντρώσει για τυχόν υποψηφιότητά του υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής (απαιτείται το 15%) και όχι μελών του κόμματος καθώς είναι φανερό πως ο χρόνος δεν φτάνει, δεν είχε δώσει καμία εντολή προκειμένου να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες. Στελέχη, όμως, του κόμματος ανέλαβαν στο παρασκήνιο πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών κάτω από κείμενο που τον καλούσαν, ως ένα μέσο περαιτέρω πίεσης, να είναι υποψήφιος για την ηγεσία.

Στο μεταξύ, στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί νευρική κρίση, καθώς η ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού για την επέτειο των σαράντα χρόνων από την πρώτη εκλογική νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου στις 18 Οκτωβρίου του 1981 θεωρήθηκε ως προαναγγελία της υποψηφιότητάς του.

Advertisement

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που νωρίτερα –τόσο στη συνομιλία που είχαν κατ΄ ιδίαν, όσο και με τη δημόσια δήλωσή του- τον προέτρεψε να μην είναι υποψήφιος αναδεικνύεται με άμεσα αντανακλαστικά ως ο «αντίπαλος πόλος» του πρώην πρωθυπουργού, σε μια αναμέτρηση που ενδέχεται να έχει χαρακτηριστικά της σφοδρής αντιπαράθεσης της μάχης για τη ηγεσία του 2007, όταν την αρχηγία διεκδικούσαν τότε οι Βενιζέλος και Παπανδρέου. Μόνο τυχαίο, άλλωστε, δεν είναι ότι ο Α. Λοβέρδος ζήτησε και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο που είναι εκτός ΚΙΝΑΛ από τις περασμένες εκλογές, όταν η Φώφη Γεννηματά τον «έκοψε» από το ψηφοδέλτιο, να είναι εγγυητής της ενότητας, στο πλάι της προέδρου του κόμματος, μαζί με τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, επίσης, βασικός διεκδικητής της ηγεσίας, εξακολουθώντας να ην πολώνει το κλίμα, όπως προκύπτει από τα όσα φέρεται να είπε στον πρώην πρωθυπουργό τονίζει την ανάγκη της ανανέωσης και τη μετάβαση του Κινήματος Αλλαγής σε νέα περίοδο, με την ανάληψη της ηγεσίας από τη νέα γενιά.

Ο Παύλος Γερουλάνος, συνεχίζει να συγκεντρώνει υπογραφές , επιμένοντας πως και να είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου, ο ίδιος θα εξακολουθήσει να είναι υποψήφιος.

Advertisement

Το ίδιο δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο και ο Χάρης Καστανίδης, ενώ ο Παύλος Χρηστίδης δείχνει να πηγαίνει ευχάριστα καλά ως προς τη συγκέντρωση υπογραφών.

Αντιθέτως, ο Βασίλης Κεγκέρογλου αφήνει απολύτως ανοιχτό να αποσυρθεί από την κούρσα της διαδοχής, εάν ο Γιώργος Παπανδρέου είναι υποψήφιος.

Πηγή

Advertisements