Νάουσα: Κόλλησε κορωνοϊό ένα χωριό μετά από γάμο

Advertisement

Πριν από το γάμο, στήθηκαν τρικούβερτα γλέντια με χορούς, με τη συμμετοχή κόσμου χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα. Το ίδιο έγινε και στο Μυστήριο.

Σχεδόν ένα ολόκληρο χωριό στον δήμο Νάουσας, η Επισκοπή, νοσεί από κορωνοϊό, μετά και από γάμο που τελέστηκε, την περασμένη Κυριακή 10 Οκτωβρίου, σε εκκλησία της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr τις ημέρες πριν από το γάμο, στήθηκαν τρικούβερτα γλέντια με χορούς, με τη συμμετοχή κόσμου χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα, ενώ το ίδιο συνέβη τόσο στο μυστήριο όσο και στο γαμήλιο γλέντι που ακολούθησε. Κατά πληροφορίες μάλιστα φέρεται τόσο ο γαμπρός όσο και η νύφη την ημέρα του γάμου να είχαν πυρετό, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι νόσησαν κατά τη διάρκεια του γάμου ή στο γλέντι που ακολούθησε.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν τα κρούσματα στο συγκεκριμένο χωριό να εκτοξευθούν ενώ υπήρξε μεγάλη διασπορά καθώς στα γλέντια του γάμου συμμετείχαν και κάτοικοι γειτονικών χωριών αλλά και από τη Νάουσα.

Φωτογράφος που ήταν στο γάμο, μίλησε στη Voria.gr, λέγοντας ότι ο ίδιος βρίσκεται σε καραντίνα, χωρίς να νοσεί, ωστόσο όπως λέει συγγενείς του που ήταν καλεσμένοι στο γάμο διεγνώσθησαν θετικοί.

Advertisement

Βάσει πληροφοριών της Voria.gr, τα ενεργά κρούσματα στον δήμο Νάουσας, εκτινάχθηκαν, σχεδόν μέσα σε μια εβδομάδα και από τα 170 που ήταν την περασμένη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, ξεπέρασαν τα 350 εχθές 18/10. Μάλιστα τα 100 από αυτά είναι στο συγκεκριμένο χωριό.

Ο δήμος έχει τεθεί σε κόκκινο συναγερμό με τον δήμαρχο Νάουσας Νίκο Καρανικόλα να σημειώνει, μιλώντας στη Voria.gr, ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ιικό φορτίο με τον ίδιο να έχει ξεκινήσει σειρά επαφών τόσο με υγειονομικούς φορείς προκειμένου να υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες στο νοσοκομείο της Νάουσας, για περιστατικά κορωνοϊού όσο και με την αστυνομία προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement