Έρχονται νέα μέτρα – «lockdown» για τους ανεμβολίαστους

Advertisement

Όλα δείχνουν πως πάμε σε νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Σε συγκεκριμένες περιοχές και για συγκεκριμένη περίοδο.

Φουντώνουν οι φωνές προς την κυβέρνηση πως πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα ειδικά στις κόκκινες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Μόλις χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.165 κρούσματα, 380 διασωληνωμένους και 25 απώλειες, ενώ σήμερα τα κρούσματα ήταν 3.651 οι διασωληνωμένοι 387 και οι θάνατοι 63.

Advertisement

Την ίδια στιγμή ο μέσος όρος των κρουσμάτων ανήλθε στις 3.435 μολύνσεις όταν την περασμένη εβδομάδα ήταν 2.782 και μόλις σήμερα 5 ακόμη περιφέρειες μπήκαν στο κόκκινο.

Τα δε νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα είναι στα όριά τους και τα σχέδια έκτακτης ανάγκης «επί χάρτου» μετατρέπονται σιγά- σιγά σε μια νέα πραγματικότητα, με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει ότι επεκτείνει τη συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας για την αντιμετώπιση της κρίσης…

Σύμφωνα με το iEidiseis σε συνομιλία με τους Ειδικούς οι οποίοι σήμερα δεν συνεδρίασαν -όπως γινόταν κάθε Τετάρτη- υπογράμμισαν ότι κανένα lockdown δεν θα επιβληθεί, ωστόσο, μέτρα προς την κατεύθυνση του ακόμη μεγαλύτερου περιορισμού των ανεμβολίαστων είναι έτοιμα να εφαρμοστούν από την κυβέρνηση.

Advertisement

Όπως προσθέτουν το «lockdown των ανεμβολίαστων» είναι στα σχέδια πολλών χωρών της Ευρώπης όπως στην Αυστρία η οποία έθεσε συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις στην κυκλοφορία τους.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται στις πολύ δύσκολες περιοχές, με μεγάλη δηλαδή διασπορά να αποφασιστεί το αυξημένο testing και στους εμβολιασμένους.

Βέβαια το μέτρο που είναι καλά κρυμμένο στο συρτάρι των ειδικών και θα μπει στο τραπέζι ανάλογα με την πορεία του τέταρτου κύματος (από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά) αφορά το ωράριο στη διασκέδαση και πάλι σε συγκεκριμένες και μόνο περιοχές.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement