ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Κι επισήμως στις 5 και 12 Δεκεμβρίου η κάλπη για νέο πρόεδρο

Advertisement

Τις πρώτες δύο Κυριακές του Δεκέμβρη θα στηθούν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής, με τις εσωκομματικές διεργασίες να είναι σε πλήρη εξέλιξη στη σκιά του θανάτου της Φώφης Γεννηματά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης οι εκπρόσωποι των υποψηφίων συμφώνησαν ομόφωνα να μην αλλάξει η προκαθορισμένη ημερομηνία των εκλογών.

Αναλυτικά:

Η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος Αλλαγής συνεδρίασε σήμερα 29 Οκτωβρίου με την συμμετοχή και των εκπροσώπων των υποψηφίων και ομόφωνα επιβεβαίωσε ότι, οι Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του Κινήματος θα διεξαχθούν την 5η και 12η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την από 3/10/2021 απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (Κ.Π.Ε.).

Τη Δευτέρα, εξάλλου, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, με στόχο να λυθούν τα οποία επείγοντα λειτουργικά θέματα προκύπτουν μετά την απώλεια της προέδρου του κόμματος.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την 1η Νοέμβρη, ωστόσο, ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, μέσω ανακοίνωσης, έριξε περισσότερο φως στις εξελίξεις.

Advertisement

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου δηλώνει σχετικά:

Όπως είναι γνωστό στις 5 ή και 12 Δεκεμβρίου θα αναδειχτεί ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, με τη διαδικασία που έχει δρομολογήσει η Πρόεδρος μας Φώφη Γεννηματά.

Η εισήγηση μου, ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη λειτουργία της, θα είναι στο πλαίσιο της ενότητας που μας παρήγγειλε η Πρόεδρος μας αλλά και της αναγκαίας συνέχειας για τη διασφάλιση της λειτουργίας της και συγκεκριμένα:

Έως την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, θα εισηγηθώ τη θεσμική και υπηρεσιακή λειτουργία της Κ.Ο. και τα καθήκοντα Προέδρου της Κ.Ο., λειτουργικά και θεσμικά, να ασκεί ο Γραμματέας της Κ.Ο. ενώ τα Κοινοβουλευτικά ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης.

Advertisement

Επίσης ως προς τις αρμοδιότητες των Βουλευτών για τους Κοινοβουλευτικούς Τομείς και τις Επιτροπές της Βουλής, θα εισηγηθώ να συνεχίσουν ως έχουν.

Η συνεδρίαση της Κ.Ο. θα γίνει τη Δευτέρα, αφού υπάρχουν και επείγοντα λειτουργικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. 

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement