Γιατί ο Κοττάκης δεν θα σβήσει το τηλέφωνο της Φώφης από το κινητό του

Advertisement

Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης με αφορμή τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά αναρωτιέται κάτι που όλοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουμε σκεφτεί: “Τι κάνεις με την επαφή που έχεις στο κινητό.. σου, όταν χάνεται ένας αγαπημένος σου φίλος; Ενας συνεργάτης σου; Ενας πολιτικός με τον οποίο συνομιλούσες τακτικά; Ενα οικείο σου πρόσωπο”. Και συνεχίζει: 

“Τη διαγράφεις από τη λίστα των επαφών σου; Τα διαγράφεις γενικώς, καθώς πλέον σου είναι άχρηστα; Ή, μήπως, τα κρατάς; Τα σώζεις; Και γιατί τα σώζεις”; Ομολογώντας σε άλλο σημείο, “Έχω κάνει άπειρες φορές αυτή τη σκέψη, έχω λάβει άπειρες φορές την ίδια απόφαση, την κάνω και τώρα, με αφορμή την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Η οποία είχε το κινητό που λήγει σε «-10» και την είχα καταχωρισμένη στο «Φ»”…
Η απόπειρα διαγραφής αριθμών κινητών τεθνεώτων που αγάπησα είναι μάταιος κόπος. Και αυτό είναι ένα επιχείρημα για να συνεχίσω να βλέπω τα ονόματά τους όταν διατρέχω τη λίστα των επαφών μου. Να μην τα διαγράφω. Δεν είναι, όμως, το βασικό επιχείρημα.

Κρατώ εν τέλει τους αριθμούς στο αρχείο μου και πέφτω πάνω τους διαρκώς κάθε φορά που αναζητώ ένα επώνυμο το οποίο αρχίζει απο «Γ», από «Δ», από «Κ», από «Σ», από «Μ», από «Λ», γιατί στη θέα τους κάθε φορά μού έρχεται στο μυαλό μια γλυκιά ανάμνηση. Κάποια ιστορία. Κάποια καμπή της ζωής μου. Μια στιγμή”.

Για να καταλήξει ο δημοσιογράφος: «Φώφη, θα είσαι πάντα στις επαφές μου. Δεν σε αποχαιρετώ».
Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement