ΚΙΝΑΛ: Ο πόλεμος των 35 ημερών για το ποιοι θα μπουν στο δεύτερο γύρο

Advertisement
Ξεκινάνε τη μάχη οι υποψήφιοι: Ξεκινάει τις περιοδείες ο Γιώργος- Δυο αντιπροέδρους στο κόμμα και συλλογική ηγεσία ανακοινώνει την Τετάρτη ο Λοβέρδος- Μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα για «αέρα νίκης» οργανώνει την άλλη εβδομάδα ο Ανδρουλάκης, που παρουσιάζει και πολιτική πλατφόρμα- Περιοδείες από Καστανίδη, Γερουλάνο και Χρηστίδη.

Ο «πόλεμος των 35 ημερών» ξεκινάει από σήμερα έως και τις 5 Δεκεμβρίου στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς έληξε και τυπικά το πένθος στη Χαριλάου Τρικούπη για τη Φώφη Γεννηματά. Οι υποψήφιοι που θεωρούνται φαβορί για την ηγεσία (Γιώργος Παπανδρέου, Νίκος Ανδρουλάκης και Ανδρέας Λοβέρδος-τυχαία η σειρά αναφοράς στα ονόματα) δίνουν τη μάχη όχι απλώς για να μπουν στο δεύτερο γύρο, αλλά και για να λάβουν το καλύτερο δυνατό ποσοστό από τους αντιπάλους τους, που θα τους δώσουν αέρα νίκης τη δεύτερη Κυριακή. Αντιθέτως, το δεύτερο γκρουπ των υποψηφίων (Παύλος Γερουλάνος –που δείχνει να έχει ένα αξιοπρόσεκτο τάρκετ γκρουπ μεταξύ των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής- ο Χάρης Καστανίδης με το ιδιαίτερο πολιτικό βάρος και ο Παύλος Χρηστίδης που σηματοδοτεί την ανανέωση και που φέρεται αποφασισμένος να θίξει θέματα που οι άλλοι υποψήφιοι δεν θίγουν, ξεκινούν περιοδείες και συνεντεύξεις Τύπου. Στόχος τους ένα καλύτερο πλασάρισμα και ένα ποσοστό τέτοιο την πρώτη Κυριακή το οποίο θα τους καταστήσει ρυθμιστές τη δεύτερη Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου, όπου θα αναδειχτεί ο νικητής μεταξύ των δυο πρώτων.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά την ανάδειξη των θεμάτων της πανδημίας τη Δευτέρα, ετοιμάζει σειρά περιοδειών, με δεδομένη τη βούληση να ξεκινήσει από την Αχαΐα, ενώ μπαίνουν μπροστά πρόσωπα από τη Χαριλάου Τρικούπη, που έχουν στελεχώσει το επιτελείο του, συνδράμοντας τους έως τώρα στενούς του συνεργάτες. Στόχος του Γιώργου Παπανδρέου όχι απλώς να είναι πρώτος στις 5 Δεκεμβρίου, αλλά και να έχει σημαντική διαφορά με τον πρώτο.

Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην Αθήνα ετοιμάζει για την άλλη εβδομάδα ο Νίκος Ανδρουλάκης, στοχεύοντας στη δημιουργία κλίματος νίκης. Παράλληλα, ίσως και στη συγκέντρωση της Αθήνας, θα παρουσιάσει την πολιτική του πλατφόρμα, την οποία και έχει έτοιμη, πλην όμως ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά δεν του επέτρεψε να τη δημοσιοποιήσει. Ο ευρωβουλευτής που διεκδικεί την ηγεσία για δεύτερη φορά, θα επιμείνει έως το τέλος στην αποφυγή προσωπικών αντιπαραθέσεων και χαρακτηρισμών, ενώ προτάσσει και το αίτημα της ανανέωσης.

Advertisement

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που δίνει τη μάχη των περιοδειών πρώτος από όλους και που θεωρεί βεβαία την είσοδό του στο δεύτερο γύρο, παραχωρεί το μεσημέρι της Τετάρτης συνέντευξη Τύπου αναλύοντας μεταξύ άλλων και την πρότασή του για μια συλλογική ηγεσία στο κόμμα, με τον ορισμό δυο αντιπροέδρων, οι οποίοι μάλιστα θα μπορεί να είναι και οι αντίπαλοί του στη μάχη ηγεσίας. Παράλληλα, θα επιμείνει στη μάχη που δίνει για την «προοδευτική διακυβέρνηση», επιδιώκοντας να «χρεώνει» τον Γιώργο Παπανδρέου στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο «πόλεμος των 35 ημερών» μόλις ξεκίνησε…

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement