Αττική: Οργανωτής «παράνομου τζόγου» ο αρχηγός του κυκλώματος διακίνησης 12 κιλών κοκαΐνης

Advertisement

Πρωταγωνιστής μεγάλων υποθέσεων παράνομου στοιχήματος  την περίοδο 1997-2008 ήταν –όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» – ο 65χρονος που φέρεται ως εγκέφαλος της  εξαμελούς σπείρας διακίνησης  12 κιλών κοκαΐνης που εξάρθρωσε τις τελευταίες ώρες η  Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Τα στελέχη των αρχών ασφαλείας επιχειρούν να εντοπίσουν την προέλευση της κοκαΐνης με βάση το λογότυπο που υπήρχε στην  συσκευασία της, κάτι που έχει εμφανισθεί σε σπάνιες περιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη.

Ωστόσο, στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη αποσυνδέουν την υπόθεση αυτή με πρόσφατες συλλήψεις άλλων διακινητών κοκαΐνης στο Παγκράτι και τα νότια προάστια, ανάμεσα σε αυτούς, μάλιστα, και γυναίκα που συμμετείχε σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο 65χρονος είχε λέσχη στα νότια προάστια της Αθήνας και είχαν σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφίες από την ΕΛ.ΑΣ ότι προχωρούσε σε παράνομο τζόγο στον χώρο του αθλητισμού.

Μάλιστα σε μία περίπτωση  είχε αναφερθεί ότι ανάμεσα στους πελάτες του ήταν ένας διεθνής μπασκετμπολίστας, παίκτης ομάδας αθηναϊκού προαστίου, δύο συνάδελφοί του από ομάδες της Θεσσαλονίκης  -με συμμετοχή σε εθνικές ομάδες –  ένας γνωστός κύπριος ποδοσφαιριστής που είχε πολυετή γνωριμία  μαζί του και άλλοι αθλητικοί παράγοντες εκείνης της εποχής.

Ως στενός συνεργάτης του, στην τωρινή διακίνηση της κοκαΐνης, προσδιορίζεται ένας από τους  μεγαλύτερους χονδρέμπορους οπωροκηπευτικών προϊόντων με αλυσίδα καταστημάτων στην Αττική. Έκρυβε δε τα ναρκωτικά μέσα σε κούτες με μπανάνες γνωστής εταιρείας, με έδρα στη Βραζιλία. Συνολικά για αυτήν την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε Ελληνες κι ένας αλλοδαπός, ενώ στην κατοχή των μελών του κυκλώματος  βρέθηκαν  280.530 ευρώ  αλλά και πλήθος ιδιόχειρων περιπτώσεων που αναλύονται από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement