«Πόλεμος» στα νοσοκομεία της Λάρισας – Αναβάλλουν χειρουργεία που είχαν ακυρώσει από την περασμένη άνοιξη

Advertisement

«Η άλλη έγκυος που χάσαμε στη Λάρισα δεν είχε εμβολιαστεί διότι ο γυναικολόγος της, τής έλεγε να μην κάνει το εμβόλιο. Αυτό τουλάχιστον μάς μεταφέρει η μητέρα της», αποκαλύπτει ο κ. Μπαργιώτας ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Έγκυες χωρίς την απαραίτητη ενημέρωση σχετικά με τον εμβολιασμό, νοσοκομεία γεμάτα από περιστατικά COVID, έλλειψη γιατρών των απαραίτητων ειδικοτήτων και αναβολή χειρουργείων… Αυτή είναι η κατάσταση στη Λάρισα και όχι μόνο.

Ο Κώστας Μπαργιώτας είναι διευθυντής στην Ορθοπαιδική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. «Το νοσοκομείο είναι εδώ και 10 ημέρες συνεχώς γεμάτο. Δεν έχουμε κρεβάτια για τίποτα άλλο πλην των περιστατικών COVID και πάλι είμαστε οριακά…», αναφέρει μιλώντας στο iEidiseis.

Όπως μάς εξηγεί, το παλαιό νοσοκομείο Λάρισας είναι δυναμικότητας 200 κλινών και εφημερεύει κάθε δεύτερη μέρα. Σε κάθε εφημερία κάνει 50 εισαγωγές εκ των οποίων οι 22-23 είναι ασθενείς με COVID και οι υπόλοιποι έχουν σοβαρά τραύματα, κατάγματα κι άλλα προβλήματα που σε λίγο δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν παρότι είναι άμεσης ανάγκης.

«Ο διευθυντής της μονάδας COVID του νοσοκομείου μας λιποθύμησε προ ημερών μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Τρεις μέρες δεν μπορεί να περπατήσει από την κόπωση. Άνοιξαν και ιδιωτικές κλίνες αλλά ούτε αυτές θα φτάσουν έτσι όπως πάμε», προειδοποιεί ο κ. Μπαργιώτας που είναι πρώην βουλευτής με το ΠΟΤΤΑΜΙ και πολιτευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Advertisement

Στο ερώτημα τι λείπει βασικά αυτή τη στιγμή, μάς απαντά ότι «το έλλειμμα είναι σε ειδικούς γιατρούς. Παθολόγους, πνευμονολόγους και εντατικολόγους. Οι αντίστοιχοι ιδιώτες δεν συμμετέχουν. Το αποτέλεσμα είναι στο νοσοκομείο που εργάζομαι, τα 80 κρεβάτια για περιστατικά COVID να τα διαχειρίζονται 8 παθολόγοι που έχουν και 30 ακόμα κλίνες για τα υπόλοιπα περιστατικά. Κι είναι όλα γεμάτα. Δηλαδή 8 γιατροί στο νοσοκομείο φροντίζουν ασθενείς σε 110 κλίνες»!

Σε ό,τι αφορά δε τα «ψυχρά» περιστατικά που χρειάζονται χειρουργείο (πχ αρθροπλαστική ισχίος ή γόνατος) ο κ. Μπαργιώτας μάς ενημερώνει ότι «η Ορθοπαιδική κλινική που διευθύνω έχει 35 κρεβάτια, όλα γεμάτα, καθώς συνεπικουρούμε και τον παθολογικό τομέα που έχει γίνει αποκλειστικά COVID. Η ΜΕΘ επίσης είναι γεμάτη μισή -μισή με COVID και άλλα βαριά περιστατικά. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα χειρουργεία αναβάλλονται πάλι. Ήρθε η σειρά τους από την περασμένη άνοιξη -που τα είχαμε πάλι αναβάλλει- και τους λέμε ότι πάλι δεν μπορούμε… καθώς δίνεται προτεραιότητα στον κορονοϊό. Έτσι ο κόσμος σπρώχνεται προς τον ιδιωτικό τομέα».

Να γίνει εκστρατεία ενημέρωσης στις έγκυες

«Η νοσηλεύτριά μας η Βαλεντίνα σήμερα διασωληνώθηκε. Και είναι στο τέλος του 6ου μήνα και δεν ξέρουν τι να κάνουν με το μωρό. Δεν έκανε το εμβόλιο επειδή φοβόταν μην βλάψει το έμβρυο και επειδή παρέμενε στο σπίτι κι ένιωθε ασφαλής. Αλλά κόλλησε και τώρα ιδού τα αποτελέσματα. Όλα αυτά γίνονται επειδή τα fake news τις έχουν φοβίσει τις γυναίκες. Η άλλη έγκυος που χάσαμε στη Λάρισα δεν είχε εμβολιαστεί διότι ο γυναικολόγος της, τής έλεγε να μην κάνει το εμβόλιο. Αυτό τουλάχιστον μάς μεταφέρει η μητέρα της», αποκαλύπτει ο κ Μπαργιώτας ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου:

Advertisement

«Πρέπει να εμβολιαστούν όλες οι γυναίκες που θέλουν να μείνουν έγκυες και αυτές που είναι ήδη για να προστατεύσουν τα έμβρυα. Η αρρώστια είναι ο κίνδυνος και όχι το εμβόλιο. Πρέπει να γίνει μια εκστρατεία ενημέρωσης ειδικά για τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και τις έγκυες. Γιατί δεν το έχουν κάνει ήδη;», αναρωτιέται.

Ο κ. Μπαργιώτας είχε κάνει τη Τρίτη σχετική ανάρτηση στο facebook στην οποία αναφέρει:

«Μια νέα γυναικά πέθανε, άλλη μια έγκυος χαροπαλεύει στο ΠΓΝΛ μαζί με το έμβρυο επειδή κάνεις δεν βγήκε να ενημερώσει έγκυρα πως το εμβόλιο είναι 100% ασφαλές και πως οι γυναίκες που είναι η σκοπεύουν να μείνουν έγκυες θα έπρεπε να τρομοκρατούνται με τον κίνδυνο να νοσήσουν και όχι με τον φανταστικό κίνδυνο του εμβολίου. Ούτε ο ΕΟΔΥ ούτε το Υπουργείο ούτε βέβαια οι Ιατρικοί Σύλλογοι σκεφτήκαν πως μια εκστρατεία ενημέρωσης θα μπορούσε να σώσει ζωές……..

Advertisement

ΥΓ. Το ότι υπάρχουν γιατροί που λένε ατιμώρητοι ότι τους κατεβεί περιφρονώντας οδηγίες, αποδείξεις, εργασίες τις οποίες προφανώς δεν διαβάζουν η δεν πιστεύουν, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως οι Σύλλογοι μας είναι βαθιά νυχτωμένοι».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement