Ποιο κρυπτονόμισμα απογειώθηκε 17.000% φέτος

Advertisement

Καθώς η ζήτηση για το Ethereum, το δίκτυο blockchain με την υψηλότερη απήχηση αυτή τη στιγμή στον κόσμο, αυξάνεται ταχύτατα, εμφανίζονται στο προσκήνιο και νέα ανταγωνιστικά προϊόντα. Μεταξύ αυτών και το Solana, το οποίο έχει το δικό του κρυπτονόμισμα με την ονομασία SOL.

Όπως εξηγούν ειδικοί στο CNBC τo Solana είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Ethereum στην αγορά, αφού παρέχει παρόμοιες δυνατότητες, όπως για παράδειγμα έξυπνα συμβόλαια.

Χάρη στην απήχηση του δικτύου blockchain το κρυπτονόμισμα SOL επιδίδεται φέτος σε ένα ράλι, που μάλλον δεν περίμεναν ούτε οι ίδιοι οι δημιουργοί του. Η αξία του έχει εκτιναχθεί 17.000% από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με την CoinGecko.

Advertisement

Η τιμή του εκτινάχθηκε στα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 250 δολαρίων την περασμένη Πέμπτη και η κεφαλαιοποίησή του ξεπέρασε τα 70 δισ. δολάρια. Είναι πλέον το πέμπτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο βάσει χρηματιστηριακής αξίας.

Nα σημειωθεί ότι το δίκτυο Solana παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην αγορά τον Μάρτιο του 2000. Ο ιδρυτής του, Ανατόλι Γιακοβένκο, σχεδίασε το Solana για να στηρίξει έξυπνα συμβόλαια και τη δημιουργία αποκεντρωμένων εφαρμογών, γνωστών ως dapps.

Σε σύγκριση με το Ethereum μπορεί να πραγματοποιήσει περισσότερες συναλλαγές  ανά λεπτό και ζητάει αισθητά χαμηλότερη προμήθεια. Από την άλλη το Ethereum έχει περισσότερους χρήστες και μεγαλύτερη σταθερότητα.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement